Medailles voor DOK bij trampolinespringen

Foto: DOK

Trampoline springen, je hebt het niet bij alle turnverenigingen maar bij de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede weten we er wel raad mee! De selectie was zaterdag 10 februari al vroeg klaar om iedereen in Ermelo eens te laten zien wat de turners kunnen.

Ze hebben afgelopen jaar namelijk nog harder getraind dan voorheen en de netheid en moeilijkheid van de sprongen zijn flink toegenomen. Een goede start dus voor deze wedstrijden. In het 2e blok mochten de eerste 2 deelnemers van DOK springen. Elke Vermij en Isa Smits. Beide hebben goed hun best gedaan! Elke is geƫindigd op een 13e plek met een puntentotaal van 65.100. Isa Smits viel net buiten het podium met een score van 73.300, ze werd 5e.

In het volgende blok werd het voor trainster Daisy Kamminga even flink aanpoten. Er moesten dit blok namelijk 4 springers op 3 verschillende trampolines. Jordi Tick, Hanna Kooiker, Serra Surendonk en Gerlieke Schaap. Voor Jordi waren het de eerste regionale wedstrijden, hij heeft hij supergoed gedaan! De zilveren medaille was voor Tick. Doordat bij Serra helaas de laatste oefening mis ging is ze geƫindigd op de 11e plek. Hanna haalde met 70.400 een 8e plaats. Door een knieblessure was er twijfel of het Gerlieke ging lukken om haar wedstrijden te gaan springen. Toch is ze de uitdaging aangegaan en heeft ze al haar oefeningen uitgesprongen, zelfs zo goed dat ze een plekje op het podium verdiende. Ze mocht de bronzen medaille meenemen naar huis met een score van 76.850.

Maar naast de springers waren er deze wedstrijden nog meer mensen namens DOK actief. Als vereniging moet je namelijk zelf zorgen voor juryleden. Hier zijn verschillende niveaus in. Niveau 1 voor de netheid en niveau 2 voor de moeilijkheid. Johan Vermij en Doraleine Schaap hebben deze wedstrijden gelet op de netheid en Bas Kooiker heeft vandaag meegekeken en geoefend op dit onderdeel zodat hij binnenkort ook hiervoor zijn jurybrevet in ontvangst mag nemen. Doraleine is naast netheid vandaag ook bezig geweest met de moeilijkheid beoordelen en is op weg naar haar niveau 2 brevet.

DOK is trots op alle inzet!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden