Team 2 BC Netwerk Ede kampioen

Foto: Ede.nieuws.nl

V.l.n.r. Tessa Hullegien, Anna-Lena Meijer, Maartje van der Knaap, Dennis Geerlink, Peter Hendriks

Zondag 28 januari was de laatste zondag waarin de meeste teams van BC Netwerk Ede hun wedstrijden van dit competitieseizoen speelden.

Voor de seniorenteams 1 en 3 zaten hier weinig gevolgen aan vast: hun stand in de poule was in de afgelopen weken al vastgesteld. Maar voor team 2 stond er letterlijk nog wat op het spel. Zij konden, door zelf een sterke uitslag neer te zetten én met een meevaller van de (op dat moment eerst geplaatste) tegenstanders, kampioen worden.

Netwerk stond het gehele seizoen eerste in de poule. Echter kwam tegenstander Smashing steeds dichterbij in de afgelopen maanden. Op 7 januari moest Netwerk tegen de nummer 2, Smashing. Deze wedstrijd verloor Netwerk met 6-2, waardoor Smashing de leiding in de poule overnam met twee punten voorsprong. In de wedstrijden die daarop volgden was elk punt belangrijk. Zo belangrijk, dat zelfs de laatste wedstrijd de beslissende moest zijn.

Netwerk speelde uit tegen de laatste uit de poule: Mariken uit Nijmegen. De herendubbel was erg spannend. Er werd een driesetter gespeeld, maar helaas moest Netwerk dit punt aan Mariken geven. De damesdubbel werd gemakkelijker verdiend door Netwerk. De enkels werden tevens alle vier gewonnen door Netwerk. Vervolgens kwamen de mixen. Hieruit werd bij een mix nog een driesetter gehaald door Mariken, maar uiteindelijk won Netwerk ook beide partijen: eindstand 7-1.

Ondertussen speelde Smashing tegen nummer zes van de poule. Zij moesten, door de gewonnen 7-1 van Netwerk, nu minstens 6-2 spelen om kampioen te worden. Maar ze lieten in deze partij punten liggen en het werd 4-4.

BC Netwerk is hiermee met twee punten verschil kampioen geworden in de hoofdklasse! Volgend seizoen gaat dit team vierde divisie spelen.

BC Netwerk Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden