Korfballers Reehorst ’45 zijn Ons Clubje de baas

Foto: Reehorst 45

Afgelopen zaterdag nam Reehorst ’45 het voor eigen publiek op tegen Ons Clubje (OC). De vorige wedstrijd tegen deze ploeg eindigde in een gelijkstand. Reehorst ’45 wilde nu dus gewoon die twee punten pakken.

Michel Verstegen opende de score met een mooi afstandsschot en ook de 2-0 kwam op zijn naam. Het lukte OC niet om aan te vallen, doordat de bal niet door de verdediging van Reehorst ’45 kwam. De 3-0 en 4-0 werden gescoord door Ilse Snitselaar en Niels van Golberdinge. Vanaf dit punt ging OC mee scoren. Met drie goals op rij, waaronder een stip, kwam de stand op 4-3. Daarna bleef OC aardig bij Reehorst ’45 in de buurt. Met twee doelpunten van Martijn Werkman en een afstandstreffer van Niels van Golberdinge gingen de teams met een ruststand van 7-5 de kleedkamer in. Een kabbelende eerste helft, waarin de aanval beter had moeten afronden, maar waarin de verdediging goed scherp was.

Na de rust bleef de Reehorst ’45-verdediging alert en werd er in de aanval beter afgerond. Sonja van Blijderveen scoorde de 8-5 en na een doelpunt van OC zette Martijn Werkman de stand op 9-6. Ilse Snitselaar lokte een strafworp uit, die door Niels van Golberdinge keurig werd ingelegd (10-6). Daarna volgden twee goals van OC, maar Reehorst ’45 liet hen niet dichterbij komen. Martijn Werkman en Niels van Golberdinge zorgden voor de 11-8 en 12-8. Reehorst ’45 kwam op vier punten afstand door een mooie treffer van Sander van Cappellen (13-9) en met nog 13 minuten op de klok maakte OC daar 13-10 van. Daarna trok Reehorst ’45 de wedstrijd naar zich toe. Verdedigend was er op Reehorst ’45 weinig aan te merken. Het lukte OC niet meer om te scoren. Door diverse prachtige doelpunten van Martijn Werkman, Michel Verstegen en Thomas den Ouden liep Reehorst ’45 uit naar 18-10. OC scoorde nog een vrije bal, maar door nog twee afstandstreffers van Sonja van Blijderveen en Ilse Snitselaar won Reehorst ’45 deze partij met 20-11.

De volgende wedstrijd van Reehorst ’45 wordt gespeeld op zaterdag 3 februari 2018 om 19.00 uur tegen Olympus ’58 in sporthal De Bongerd te Doetinchem.

Scores: Martijn Werkman (5), Michel Verstegen (5), Niels van Golberdinge (4), Sonja van Blijderveen (2), Ilse Snitselaar (2), Sander van Cappellen (1) en Thomas den Ouden (1).

Astrid Snitselaar

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden