Korfballers Reehorst ’45 geven punten weg aan Zwart-Wit

Foto: Ede.nieuws.nl

Afgelopen zaterdag nam Reehorst ’45 het op tegen Zwart-Wit (ZW) in Delden. Nadat ZW de bal had uitgenomen, werd deze al snel door Reehorst ’45 onderschept. Direct werd er gescoord door Martijn Werkman.

Reehorst ’45 vertoonde mooi aanvalsspel, maar helaas zonder resultaat. Na een afstandtreffer van ZW was het Nicole de Lugt die met een doorloopbal de stand op 1-2 bracht. De 1-3 kwam door een mooi doelpunt achter de korf op naam van Sonja van Blijderveen. Een ZW-heer maakte de 2-3, maar het lukte Lotte Allaart de stand op 2-4 te krijgen. ZW bleef aansluiting houden door twee mooie afstandschoten (4-4), maar Ilse Snitselaar zette Reehorst ’45 weer op voorsprong (5-4). Daarna was het weer Martijn Werkman die er 4-6 van maakte.

De Reehorst ’45-verdediging was in deze fase heel stabiel, waardoor de aanval veel kansen kreeg. Nicole de Lugt verzilverde een strafworp (4-7) en Sander van Cappellen legde met een korte kans de 4-8 erin. Reehorst ’45 leek de regie van de wedstrijd te pakken, maar niets was minder waar. In de laatste fase voor de rust was Reehorst ’45 de focus kwijt en ook de scherpte in de passing. ZW zag kans om vier maal achter elkaar te scoren. De ruststand was 8-8. Ook na de rust bleef ZW doorscoren en kwam op 11-8. Sander van Cappellen wist de doelpuntenreeks van ZW te doorbreken en scoorde de 11-9. Ilse Snitselaar scoorde met een doorloopbal de aansluitingstreffer (11-10), maar door een strafworp voor ZW werd het 12-10 voor de thuisploeg.

Reehorst ’45 kreeg mogelijkheden genoeg om te scoren, maar miste een strafworp en een vrije bal. Gelukkig scoorde Michel Verstegen (12-11). Ook de twee vrije ballen daarna werden door Reehorst ’45 niet verzilverd, waarna ZW met twee afstandschoten op 14-11 kwam. Reehorst ’45 kwam nog een punt dichterbij door een mooie doorloopbal van Anna Struijk, maar met een eindstand van 14-12 hield ZW de punten in eigen huis. Reehorst ’45 ging met een zeer ontevreden gevoel terug naar Ede.

De volgende wedstrijd van Reehorst ’45 wordt gespeeld op zaterdag 6 januari 2018 om 15.50 uur tegen DLKV in sporthal De Reehorst in Ede.

Scores: Martijn Werkman (2), Ilse Snitselaar (2), Nicole de Lugt (2), Sander van Cappellen (2), Michel Verstegen (1), Sonja van Blijderveen (1), Anna Struijk (1), Lotte Allaart (1).

Astrid Snitselaar

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden