Korfballers Reehorst ’45 zijn Rivalen de baas

Afgelopen zaterdag nam Reehorst ’45 het voor eigen publiek op tegen Rivalen. De ploeg uit Doesburg stond in de poule één punt boven Reehorst ’45.

Na het startsignaal van arbiter Minderman startte de Reehorst ’45-aanval scherp, maar er kwam nog geen score uit. Rivalen opende de score met een strafworp. Daarna volgde voor Rivalen een vrije bal, maar die werd mooi door Sonja van Blijderveen onderschept. In de hele eerste helft nam Reehorst ’45 de regie volledig in handen. Het lukte Rivalen niet om mee te scoren en Reehorst ’45 liep uit tot 8-1.

Bij Rivalen was de frustratie goed merkbaar. Met fysiek spel en veel drama probeerden ze het tij te keren, maar het mocht niet baten. Helaas werd Reehorst ’45 hier wel de dupe van, doordat sommige spelers zich mee lieten slepen in het negatieve gedrag. Jammer dat de scheidsrechter aan Reehorst ’45-zijde een gele kaart uitdeelde en niet aan de kant van de veroorzakers. Rivalen scoorde nog slechts twee doelpunten en met nog twee treffers van Reehorst ’45 kwam de ruststand op 10-3. Coach van Reehorst ’45, Jan Willem van Ede, gaf zijn team in de rust opdracht om rustig te spelen. “Laat Rivalen maar te keer gaan, maar blijf bij je eigen spel”. Na de rust scoorde Thomas den Ouden – die bijzonder zuiver was – de 11-3, maar daarna ging Rivalen meescoren. Ze ‘vochten’ zich letterlijk terug tot 12-6, maar Reehorst ’45 hoefde zich totaal geen zorgen te maken en reageerde – in tegenstelling tot de eerste helft – veel rustiger op het spel van de tegenstanders.

Met prachtige afstand treffers en diverse verzilverde strafworpen liep de Edese ploeg verder uit en de eindstand was 21-14.

Op zaterdag 16 december 2017 om 13.25 uur moet Reehorst ’45 het in Delden opnemen tegen Zwart-Wit.

Scores: Thomas den Ouden (9), Michel Verstegen (6), Martijn Werkman (3), Nicole de Lugt (2), Niels van Golberdinge (1)