Weekeind vol medailles voor DOK

Foto: Ede.nieuws.nl

Dit weekeinde was er een met twee wedstrijden voor de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede. Het NK groepsspringen maar ook de 1e plaatsingswedstrijd van de vierde divisie.

Zeven turnsters van DOK mochten naar Nijmegen om daar te laten zien waarvoor ze hard getraind hebben de laatste tijd.

Voor vijf van de zeven turnsters was het de eerste wedstrijd in de vierde divisie. Puck den Boer, Novalee Deuning en Lotte Hartland kwamen uit in de categorie Pupil 1 D1. De dames deden het erg goed. Novalee werd heel knap 4e met een eerste plaats op brug. Puck werd 15e en Lotte 20e . Super.

Sanne van Heusen werd bij de Junior E knap 8e van de 24. Ook voor haar was het de eerste wedstrijd in de vierde divisie. Fleur den Boer turnt in het niveau Jeugd 2 F en zij werd 12e.  Voor deze vijf dames zit er nog meer in. Hard trainen dus voor de tweede plaatsingswedstrijd.

De grootste verrassing kwam in ronde 3. Mirte van Markesteijn en Layra Top turnden hier bij de senioren D. Zij turnden beiden een fantastische wedstrijd. Layra was oppermachtig op de onderdelen brug en balk, zij was op beide onderdelen ruimschoots eerste. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een gouden medaille over alle vier de onderdelen. Mirte liet zien op alle vier de onderdelen heel constant en netjes te turen. Mirte kreeg dan ook de zilveren medaille omgehangen.

Dit is een heel goed resultaat. DOK kijkt dan ook terug op een geslaagde 1e plaatsingswedstrijd. Volgende week weer aan de bak maar dan in Ede tijdens de onderlinge wedstrijden van DOK in de Peppel.

Anja van Gemert

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden