Korfballers Reehorst ’45 geven punten weg aan Olympus ’58

Foto: Ede.nieuws.nl

Zaterdag moest Reehorst ’45 het opnemen tegen Olympus ’58. In de eerste fase van de wedstrijd was Reehorst ’45 zeer scherp en met drie doelpunten van Martijn Werkman, Ilse Snitselaar en Sonja van Blijderveen nam Reehorst ’45 een voorsprong (3-0).

Het spel ging snel en de verdediging was fel. Maar Olympus ’58 liet het er niet bij zitten. Na twee door Reehorst ’45 gemiste vrije ballen scoorde Olympus ’58 een afstandsschot, maar daarna kwam Nicole de Lugt er langs en scoorde de 4-1. Reehorst ’45 zakte in. Er werd drie keer gescoord door Olympus ’58 en de stand was weer gelijk. Gelukkig hield Reehorst ’45 vertrouwen en met een afstandsschot van Nicole de Lugt en een mooi balletje van Martijn Werkman kwam Reehorst ’45 op voorsprong (6-4).

Maar Olympus ’58 gaf zich niet gewonnen. Met drie treffers op rij wisten ze een voorsprong te pakken (6-7). Na een door Olympus ’58 gemiste vrije bal scoorde Martijn Werkman de 7-7. En met een verzilverde stip werd het 7-8 voor Olympus ’58. Het doelpunt daarna was voor Olympus en de ruststand was 7-9. In de rust heeft coach Jan-Willem van Ede de spelers meegegeven dat de passing beter moest en dat er beter met elkaar moest worden meegekeken.

Direct na de rust miste Reehorst ’45 een vrije bal en Olympus ’58 maakte daarna direct de 7-10. Gelukkig bleef Reehorst ’45 wel mee scoren. Martijn Werkman maakte een afstandsschot (8-10). De volgende drie vrije ballen waren voor Olympus ’58, maar ze werden alle drie gemist. Twee afstandsschoten daarna werden wel gescoord en het was 8-12.

Na een wissel aan de kant van Reehorst ’45 werden er door de thuisploeg drie vrije ballen op rij gemist. Olympus ’58 hield het hoofd koel en scoorde de 8-13. Reehorst ’45 keek inmiddels tegen een flinke achterstand aan en dat deed het team zichtbaar geen goed. Gelukkig pakte Reehorst ’45 het weer op. Ilse Snitselaar maakte de 9-13 en Gerjan van den Hoorn (die erin was gekomen voor Michel Verstegen) zorgde voor de 10-13. Maar vanaf dat moment trok Olympus ’58 de wedstrijd volledig naar zich toe.

Met vijf doelpunten op rij werd Reehorst ’45 op 10-18 achterstand gezet. Het lukte Martijn Werkman nog een puntje te scoren, maar het mocht niet meer baten. Reehorst ’45 moest het doen met een eindstand van 11-18. Werk aan de winkel dus voor coach Jan-Willem van Ede en zijn spelers, die volgende week thuis moeten strijden tegen Rivalen.

Scores: Martijn Werkman (5), Ilse Snitselaar (2), Nicole de Lugt (2), Sonja van Blijderveen (1) en Gerjan van den Hoorn (1)

Schrijf je mee door:  Astrid Snitselaar

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden