DTS dames 1 sluit ook vijfde competitiewedstrijd af met winst

DTS dames 1 gingen op zaterdag op bezoek bij Buitenveldert. Al in de 6de minuut kijkt de Edese ploeg tegen een achterstand aan na een doelpunt van Lieselotte Wels van Buitenveldert.

Enkele minuten later is het gelijk na een fout van de keepster van Buitenveldert waardoor Eveline Zech kan terugleggen op Carolien Filippo die de 1-1 binnen schiet. In de 12de minuut is het echter weer Buitenveldert dat op voorsprong komt. Het is wederom Wels die binnenkopt voor de thuisploeg. Ondanks mogelijkheden om langszij te komen voor DTS is de ruststand 2-1.

Na rust schakelt DTS een tandje bij en zijn er kansen te over. Uiteindelijk is het Joƫlle de Bondt die in de 64ste minuut op aangeven van Daphne van Kruistum beheerst de gelijkmaker binnen schiet. Zes minuten later bedient Filippo de ingevallen Willeke Pater die DTS verdiend op voorsprong zet.

De thuisploeg eindigt de wedstrijd met 10 man na een rode kaart voor Chelly Drost. Zo wint DTS verdiend met 2-3 uit bij Buitenveldert en ontvangt ze volgende week FC Eindhoven.