Rick Den Hartog zet snelste ronde tijd weg op de ESL Autocar Cup in Amsterdam

Foto: Ede.nieuws.nl

Op vrijdag 22 september was er de ESL Autocar Cup in Amsterdam, de Edese coureur Rick Den Hartog won daar de prijs voor de snelste rondetijd.

Het evenement, genaamd de ESL Autocar Cup bestond uit een heat karten, een race op racesimulatoren en een finale in deze simulatoren. De klasses waren opgedeeld in pro karters en gamers en een klassement voor V.I.P.’s, welke bestond uit verschillende bekende YouTubers, presentatoren etc.

Als eerst stond de kartheat op de planning, waarin een sterke concurrentie aanwezig was. Het ging om het rijden van de snelste rondetijd, maar deze werd pas aan het einde van het evenement bekend gemaakt.

Hij had een goed gevoel over de kartheat en mocht hierna plaatsnemen in een racesimulator. Hier moest hij het opnemen tegen ervaren gamers, zei Rick Den Hartog.

Met een vierde plaats in deze race en het sterke optreden in de kart was hij geplaatst voor de finale. Hierin mocht hij een race tegen de beste karters/gamers rijden op de racesimulatoren. Al bij de start kwam hij in het gedrang en na een paar foutjes kon hij echter niet veel meer betekenen in de finale.

Na het evenement werd de snelste rondetijd op de kartbaan bekend gemaakt en deze was voor Rick Den Hartog. Hiermee won hij twee tickets voor de Formule 1 op Spa Francorchamps 2018.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden