Nederlandse kampioenschappen petanque bij Maboul

Faceboek Amicale de Petanque Maboul
Foto: Ede.nieuws.nl

De Edese petanquevereniging Amicale de Petanque Maboul is op zaterdag 9 en zondag 10 september de locatie van het Nederlands kampioenschap veteranen en beloften. Maboul voelt zich trots dat de Nederlandse Jeu de Boulebond (NJBB) de club heeft uitverkozen om op hun terrein de kampioenschappen te spelen.

Tientallen topspelers zullen op deze twee dagen strijden om de titels. De veteranen spelen in een doublette-vorm (twee tegen twee) en de beloften spelen in een triplette-vorm (drie tegen drie). Op de eerste dag spelen de teams vijf voorrondes. Op de zondag is de eliminatieronde; hierin spelen de hoogste geëindigde teams tegen de laagst geëindigde teams.

De NJBB heeft al vaker bij Maboul aangeklopt voor toptoernooien, waarbij Maboul zich bewezen heeft als een vereniging die haar mannetje staat. Met drie buitenbanen en een indoorhal kan er zowel bij goed én slecht weer worden gespeeld. Bezoekende teams prijzen de professionaliteit en de gezelligheid die er heerst.

Veel vrijwilligers, van EHBO tot bar, zetten zich deze dagen vol overgave in om de kampioenschappen tot een succes te maken. Maboul nodigt iedereen van harte uit om te gaan kijken bij twee dagen toppetanque. Mochten er vragen opborrelen bij het kijken, dan zijn er leden aanwezig die wat meer kunnen vertellen over de sport en de club. Het NK begint zaterdag om 10.00 uur aan het Kanonnenpad 2 in Ede.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden