112

Politie Ede Nep tv monteur actief. Gaat voornamelijk bij ouderen langs en doet zich voor als een monteur van een tv-aanbieder

Foto: Ede.nieuws.nl

Maar we hebben hem in “beeld”. Sinds enige tijd is er een oplichter actief in Ede. Deze man gaat voornamelijk bij ouderen langs en doet zich voor als een monteur van een tv-aanbieder. De monteur zegt dan dat er sprake is van een storing en dat hij deze kan verhelpen. Er wordt vervolgens geld gevraagd terwijl achteraf blijkt dat de man niet werkzaam is bij een dergelijk bedrijf. Of dat er helemaal geen storing was. Dit is natuurlijk oplichting en strafbaar!

Helaas zijn er meerdere ouderen in Ede ingetrapt!! Kennelijk kiest hij bewust deze kwetsbare doelgroep uit. De monteur wist zo vele honderden euro’s buit te maken. Ga dus niet met deze man in zee!

Spontaan een monteur aan de deur? Denk dan aan de volgende punten:

– Laat deze onbekende persoon niet binnen en zoek eerst contact met uw tv-aanbieder;
– Monteurs komen bijna nooit aan de deur zonder afspraak, houd hiermee rekening als iemand beweert dat hij/zij bijvoorbeeld voor Ziggo of KPN etc. werkt;
– Kijk goed naar het legitimatie bewijs, noteer de gegevens als u twijfelt;
– Er wordt nooit gevraagd om de kosten ter plekke te voldoen! Dit gebeurd altijd achteraf via een rekening.

Heeft u een ouder familielid die in Ede woont? Attendeer haar/hem op het bovenstaande. Wij willen natuurlijk voorkomen dat deze nep-monteur voor nog meer “storingen” zorgt. Ons onderzoek draait en wij gaan binnenkort in bejaardentehuizen flyeren om mensen op de hoogte te brengen. U kunt deze flyers ook op ons bureau af te halen.

Mocht deze situatie u toch overkomen en hebt u het vermoeden dat het oplichting is? Bel dan altijd 112!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden