CHE-studenten en drie docenten komen woensdagavond met een defensie vliegtuig op Eindhoven aan

11 okt 2023, 10:25 Nieuws
rechtenvrije foto che
Update: CHE-studenten en drie docenten komen woensdagavond met een defensie vliegtuig op Eindhoven aan
De CHE-studenten die vastzitten in Israël vliegen woensdag met een defensievliegtuig weer naar huis, dat is dinsdagavond bekend geworden. De persvoorlichter van de CHE Hermen Ridderikhof kon dat woensdagochtend 11 oktober 2023 bevestigen. De Nederlandse overheid zet woensdag vluchten in om Nederlanders in Israël weer terug te brengen. De CHE studenten en hun drie docenten worden woensdagavond op Vliegveld Eindhoven verwacht.
Eerder- Ede – In Jeruzalem zitten twintig CHE-studenten en drie docenten vast. Zo schrijft het Nederlands Dagblad vandaag.
De studenten en docenten die voor studie doeleinden in Israël verblijven, mogen het klooster waar zij nu aanwezig zijn niet uit, en moeten regelmatig schuilen voor naderende raketten. Sinds de aanval van Hamas, mogen ze het klooster dat in een Arabische wijk in Jeruzalem staat niet meer uit. Zo nu en dan gaat het luchtalarm. In Jeruzalem sloegen inmiddels vijf raketten in. Volgens zeggen wordt de groep beschermd tijdens de raketaanvallen door metersdikke kloostermuren.
Dat de zorgen groot zijn mogen duidelijk zijn, voor hen vond vandaag in Ede een bidstond plaats. Wij proberen u op de hoogte te houden van de situatie van deze groep in Israël. Verder is er nog geen informatie.
Bron : ND
Update. Inmiddels heeft de redactie contact gehad met de afdeling communicatie van de CHE. De school zet alle middelen in om de studenten en docenten, weer zo spoedig mogelijk naar Nederland te krijgen. Daarbij wordt er naar allerlei mogelijkheden gekeken. Ook is er contact opgenomen met het ministerie van Buitenlandse zaken. Op het moment is de groep mensen relatief veilig.