Zesklapper voor DTS Ede

22 okt 2023, 11:01 Nieuws
dtsede nec 3
DTS Ede heeft vandaag in eigen huis zaterdag derdeklasser NEC met 6-0 verslagen. Daarmee plaatste het zich moeiteloos voor de derde ronde van het bekertoernooi. De Edese productie werd vandaag verzorgd door Frank Boers, Roy Talsma (2x), Bilal Tmim en Thom Stunnenberg (2x).
Verslag: René Willemsen
Foto 's: Albert Willemsen
DTS Ede ontving vandaag NEC in het kader van de tweede ronde van het bekertoernooi. De ploeg uit Nijmegen komt dit seizoen uit in de derde klasse en dat klasseverschil werd met name in het tweede gedeelte van de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Al in de beginfase kwamen de gasten onder druk te staan. Toch strandden veel combinaties van DTS Ede in het drukke zestien meter gebied. Na 16 minuten spelen was het gaatje gevonden. Frank Boers werd op snelheid aangespeeld en rondde fraai af; 1-0. Even later was het wederom Frank Boers, die door de verdediging heen kruiste, maar deze poging ging naast. Gevolgd door een snelle aanval over de linkerflank, waar Ahmed Lak de achterlijn haalde en Frank Boers bediende, die ditmaal op het been van de keeper schoot. In de 27e minuut waren de toeschouwers getuige van de mooiste aanval van deze middag. Via meerdere een tweetjes werd uiteindelijk Roy Talsma vrijgespeeld, die van dichtbij over schoot. In het laatste gedeelte van de eerste helft waren het de bezoekers, die wat meer naar voren speelden, maar Ko Snel en Chiel Willems hielden de defensie gesloten.
Na de rust ging het snel. In de 48e minuut kwam Ahmed Lak wederom goed over de linkerflank door en zijn voorzet werd ineens op de slof genomen door Roy Talsma, waardoor deze snoeihard in het dak van het doel belandde; 2-0. Niet veel later werd Frank Boers vrijgespeeld, die wederom goed afrondde, maar helaas werd deze treffer geannuleerd wegens buitenspel. Er volgde kans op kans. Zo was Roy Talsma enige malen dicht bij een tweede treffer. In de 67e minuut was het de net ingevallen spits Thom Stunnenberg, die de thuisploeg naar 3-0 schoot. In de 74e minuut wist een andere invaller, Youssef el Hamouchi, met een prima assist Roy Talsma te bereiken; 4-0. In de 83e minuut werd Thom Stunnenberg diep gestuurd en was hij niet zelfzuchtig. Met een bekeken hakje bracht hij Bilal Tmim in vrije positie; 5-0. En nog was het niet gedaan. In de 88e minuut scoorde ook Thom Stunnenberg zijn tweede van deze middag.
Daarmee plaatste DTS Ede zich voor de derde ronde van het bekertoernooi en wist het vandaag te imponeren. Komend weekend hervatten de Edenaren de competitie met een thuisduel tegen NSC uit Nijkerk.
DTS Ede - NEC 6-0 (1-0)
Doelpunten: 16. Frank Boers 1-0, 48. Roy Talsma 2-0, 67. Roy Talsma 3-0, 74. Thom Stunnenberg 4-0, 84. Bilal Tmim 5-0, 88. Thom Stunnenberg 6-0