Wintersalon open in Galerie Zuid

17 jan , 10:29 Nieuws
420034432 1411614586326651 679074791398139986 n
HARSKAMP - De “Wintersalon” is, in Galerie Zuid, te bezoeken van 17 januari t/m 6 april. Op deze tentoonstelling tonen 8 kunstenaars hun laatste schilderijen, keramiek en grafiek. Daarnaast is er een grote collectie Art Deco gebruiksvoorwerpen te zien in de Harskamper galerie.
Arend Slotboom (Terschuur) schildert op doek. Laag over laag bouwt hij zijn structuurrijke schilderijen op. Meestal is zijn werk landschappelijk van aard. Soms laat hij zich leiden door de beweging van kwast, penseel of paletmes en ontstaat er iets uit het onderbewuste. Els en Tom Bleijenberg (Ridderkerk) maken, zoals ze zelf zeggen, “keramiek met een glimlach”. Hun vogelachtige figuren hebben iets menselijk en weten de kijker te vertederen door hun vrolijke uitstraling.
Greet van Viegen (Zutphen) bouwt haar olieverfschilderijen en aquarellen secuur en precies op. Bloemen, dieren, landschappen en stillevens hebben daarbij hun voorkeur waarbij ze veel aandacht geeft aan stofuitdrukking en kleuropbouw.
Mouafk Khzaal (Ede) is in zijn nieuwste schilderijen uitbundig van kleur en structuur. Met forse streken zet hij zijn stillevens met vaart, reliëf en felle kleuren op het doek. Door hun contrastrijke en warme kleuropbouw vragen ze, op een prettige wijze, aandacht van de kijker.
Hanneke Bruinjé (Baarn), Guus Kuit (Harskamp) en Jopie van Veldhuijsen (Voorthuizen) maken het achttal exposanten vol met keramiek, houtsneden, droge naald etsen en acrylschilderijen.
Galerie Zuid is te vinden op Molenweg 109 te Harskamp en geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur.
De toegang is vrij. (Meer informatie: www.galeriezuid.nl)