Weekend van het Paard op Nationaal Park De Hoge Veluwe

04 jul , 9:59 Nieuws
OTTERLO - Jaarlijks organiseert De Hoge Veluwe een weekend op 6 en 7 juli, waarin het paard centraal staat. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt!
Op de Picknickweide in het middengedeelte van het Park kan iedereen op beide dagen tussen 12.00 en 17.00 uur genieten van een gevarieerd programma.
Ruiters mogen tijdens het Weekend van de Ruiter gratis naar
het Park. Ruiters die tijdens het weekend te paard naar het Park komen, hoeven voor zichzelf en hun paard geen entree te betalen.
Het Park en het paard
Het Park is sinds de oprichting nauw verbonden met het paard. Oprichters Anton en Helene Kröller-Müller genoten ervan om te paard een ritje te maken in hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met betrekking tot Parkrelaties.
Ook worden er elk jaar twee privé-roedeljachten gehouden, waarbij bloedhonden op een ren worden gejaagd. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaarten voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende verbindingspunten met waterpunten in het Park, waar ruiters en hun paarden even kunnen uitrusten.
Praktische informatie
Datum: 6 & 7 juli 2024
Tijd: 12.00 - 17.00 uur
Locatie: evenemententerrein (in het midden van het park)
Prijs: gratis (excl. entree park)