Wedstrijdverslag SVL - DTS Ede

02 apr 2023, 9:53 Nieuws
svl dtsede
Shapoul Ali beslist duel DTS Ede
DTS Ede heeft vanmiddag het lastige uitduel in Langbroek tegen SVL winnend afgesloten. In de stromende regen viel aanvaller Shapoul Ali sterk in en wist hij zich bovendien tot matchwinner te kronen met een goed geplaatste kopbal in de slotfase.
Verslag: René Willemsen
Foto 's: Albert Willemsen
Vandaag stond het lastige uitduel tegen SVL op het programma. Wie de resultaten vanuit het verleden er op naslaat, zal kunnen vaststellen dat DTS Ede het in Langbroek altijd lastig heeft. Het heenduel op Inschoten eerder dit seizoen werd ook met 0-1 verloren. De laatste weken zijn de resultaten echter wat minder voor SVL. Het had voorafgaand aan dit duel 11 punten minder bijelkaar weten te voetballen als de nummer drie uit Ede.
Ook vandaag moest Coach Arnold Brehler weer puzzelen met de basisopstelling, nadat van de week ook Maarten van Steenbeek langdurig geblesseerd was uitgevallen. Wij wensen Maarten een spoedig herstel. Naast deze optie moest DTS Ede het vandaag ook doen zonder de geschorste Christoph Willemsen. Toch was wat DTS Ede liet zien in de beginfase allerminst slecht te noemen. Het combineerde vrij gemakkelijk. De thuisploeg kon niet anders dan er achter aan lopen. Het leverde echter geen echte uitgespeelde kansen op. En na zo'n kwartier spelen was het SVL wat de wedstrijd in handen kreeg. Er waren de nodige mogelijkheden, maar daar werd slordig mee omgesprongen. Ook de grote mogelijkheid van Bart Aalbertsen, die alleen voor doelman Robin Franken kwam te staan, werd niet benut. In de 36e minuut wist Stijn Homburg met een harde volley, die net naast het doel ging, namens DTS Ede wat terug te doen.
Na de thee pakte DTS Ede de draad weer op en toonde het meer initiatief. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht. In de 58e minuut viel Jesse Buikema geblesseerd uit. Het zorgde voor de nodige omzettingen. Shapoul Ali viel sterk in en stond aan de basis van een serieuze Edese doelpoging van Frank Boers. Ondanks de nodige mogelijkheden aan beide zijden leek het duel in een doelpuntloos gelijkspel te gaan eindigen. In de 77e minuut legde Nehkomi Veldt aan voor een hoekschop vanaf de linkerzijde. Een goede loopactie van de mee opgekomen verdediger Ko Snel zorgde net voor dat beetje ruimte wat Shapoul Ali nodig had om de bal met het hoofd in het doel te plaatsen; 0-1. SVL zette nog eens flink aan in de slotfase en kwam enige malen gevaarlijk door. De Edenaren zetten echter goed druk en boden de gewenste weerstand. Het slotoffensief van de thuisploeg bood ook de nodige ruimte voor DTS Ede en een combinatie tussen Nehkomi Veldt en Shapoul Ali had meer verdiend, maar werd gestuit. En na 95 minuten in de regen eindigde de uitstekend leidende referee de wedstrijd.
Een groot compliment voor de jonge Edese ploeg, die het wederom presteert te winnen ondanks een overvolle ziekenboeg. Komend paasweekend staat het inhaalduel thuis tegen Almkerk op het programma.
SVL - DTS Ede 0-1 (0-0)
Doelpunten: 77. Shapoul Ali 0-1
Gele kaarten: Rik van Leeuwen
SVL:
Mathijs Mocking, Dennis van de Weerd, Emrah Baskak, Jeff van der Bult, Timon Brandsen, Bart van Lankeren, Rik van Leeuwen, Gennaro Ooft, Bart Aalbertsen, Jorrit Fiegen, Mart van Rossum.
DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Ko Snel, Ahmed Lak, Etienne Baars, Haikaz Vervaart, Jesse Buikema (58. Shapoul Ali), Stijn Homburg, Nehkomi Veldt, Frank Boers, Huib Siefkes.