Studenten Dulon College fietsen 420 km voor het goede doel

02 okt , 11:50 Nieuws
processed 7e39f2b9 edc9 413f ab09 7a4fd59c6fbd
EDE – Studenten sport & bewegen van Dulon College, onderdeel van Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden (COG), fietsen in oktober 420 km in twee dagen voor stichting Het Vergeten Kind.
Op 2 en 3 oktober fietsen vierdejaars studenten sport & bewegen een route van Vaals in Zuid-Limburg naar Hogeland in Groningen. Een fietstocht van 420 km in twee dagen.
‘’Fietsen van Vaals naar Hogeland is nog nooit in twee dagen gedaan. Het gaat een zware uitdaging worden, maar het is voor het goede doel. We zijn allemaal gemotiveerd en hebben er zin in’’, zegt Nienke, student leefstijlcoach, sport & bewegen op Dulon College.
Naast de studenten doen ook twee docenten mee aan de fietstocht. De groep vertrekt op 2 oktober met busjes naar Vaals. Vanaf Vaals fietsen ze naar Apeldoorn, waar ze vervolgens weer met busjes naar Ede worden gebracht om te overnachten. De volgende dag vertrekken ze weer met busjes naar Apeldoorn, waar ze hun fietstocht voortzetten naar Hogeland.
Het Vergeten Kind
De studenten fietsen voor stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De studenten zijn een doneeractie begonnen en het doel is om 5.000 euro op te halen.
‘’Van zuid naar noord, door weer en wind. Zwaar, maar we gaan door voor Het Vergeten Kind’’, zegt Cas, student leefstijlcoach, sport & bewegen op Dulon College.
Over Dulon College
Dulon College is onderdeel van COG, de overkoepelende stichting van aangesloten scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. We bieden onderwijs op verschillende niveaus: van vmbo tot gymnasium+, mbo, volwassenenonderwijs, bedrijfsopleidingen en maatwerktrajecten. Elke school heeft haar eigen karakter en bestaat uit kleinschalige, betrokken leergemeenschappen. 
Op Dulon College ben jij aan zet. Je raakt gemotiveerd om jezelf duurzaam te ontwikkelen door te leren en ervaring op te doen in de beroepspraktijk.