Première van de film ‘Wolf’ in Pathé Ede

13 sep 2022, 12:57 Nieuws
EDE - Op maandagavond 12 september 2022 was er de première van de film De wolf in Pathé Ede.
Veel gasten waren die avond uitgenodigd waaronder prinses Laurentien die door burgemeester René Verhulst werd ontvangen. Diverse BN’ers liepen over de rode loper, die opgesierd was met wolvenpoot afdrukken.
Filmmaker ‘Wolf’ Cees van Kempen
Vier jaar lang hebben Cees van Kempen en zijn team meer dan duizend dagen doorgebracht in de bossen van o.a. Duitsland en Nederland om de film te realiseren. Matthijs van Nieuwkerk was direct verkocht toen producenten Sander Emmering en Cees van Kempen hem benaderden om de film in te spreken.
Over de film
Producent Sander Emmering: ”Dit is een heel bijzondere film en Cees heeft als regisseur een uitzonderlijke prestatie geleverd. Wolven zijn zeer schuwe dieren en zodoende is het al heel bijzonder als je ze in het wild ziet, maar een film over ze maken is bijna onmogelijk.”
Het was dan ook een bijzondere avond met een volle zaal genodigden, de film kan als zeer geslaagd genoemd worden. Het is een uitzonderlijke prestatie om de wolven op die manier te filmen zoals we konden zien. Het geeft een mooi inzicht in het leven van de wolf. Een aanrader oom de film te gaan bekijken.
In de video van Ede.nieuws.nl kunt u een indruk krijgen van de avond en de interviews met Cees van Kempen, Matthijs van Nieuwkerk, de Edese filmmaker Luc Enting en burgemeester René Verhulst zien.