Politiek café over permanent wonen op een vakantiepark

26 okt , 10:11 Nieuws
vvd peter de groot
EDE - Op woensdag 6 november organiseert de VVD Ede een politiek café met als titel “Permanent wonen op een vakantiepark: Een oplossing voor het woningtekort (of niet)” waar VVD Tweede Kamerlid Peter de Groot met de aanwezigen in gesprek gaat over de vraag of we het permanent wonen op een vakantiepark zouden moeten toestaan in de huidige tijd van krapte op de woningmarkt.
Peter de Groot is woordvoerder Wonen, komt uit Harderwijk/Hierden en kent daarmee de problematiek van het woningtekort, maar ook het belang van toerisme voor de Veluwe. Hij is al een paar jaar bezig met de vraag over het mogelijk toestaan van permanent bewonen van vakantiewoningen en heeft vorig jaar nog een motie ingediend waarin wordt verzocht om de mogelijkheid open te stellen voor de vereniging van eigenaren van parken of individuele eigenaren om zichzelf te kunnen aanmelden bij het Rijk om inzichtelijk te krijgen hoeveel woningen eventueel in aanmerking zouden kunnen komen voor permanente bewoning.
In Ede is het momenteel niet toegestaan en wordt er, net zoals in andere gemeenten, nog steeds actief gehandhaafd op het permanent bewonen van een vakantiewoning.
Het politiek café vindt plaats in het Westhoffhuis te Lunteren en is openbaar toegankelijk.
De bijeenkomst start om 20:00 uur en is rond 21:30 uur afgelopen. De inloop is vanaf 19:30 uur.