ONTDEK DE PROEFTUIN

25 mei 2022, 9:15 Nieuws
unnamed
EDE- In en rondom Ede vind je ontzettend veel ondernemers die overheerlijke streekproducten maken.
Met maar liefst vier unieke Smaakfietsroutes kun je fietsen langs ambachtelijke streekproducten. Stap op de fiets en proef zuivel, vlees, brood, vruchten, bier, sap, honing en meer!
Kijk, proef en geniet tijdens deze fietstocht van de lekkerste streekproducten in het Binnenveld, het groene hart tussen Ede, Bennekom, Wageningen en Veenendaal. Deze route kun je dagelijks op eigen gelegenheid fietsen. Let wel op de openingstijden van de winkeltjes!
Het Binnenveld is een open weidegebied dat wordt doorsneden door het kronkelige Valleikanaal. Al fietsend kun je genieten van blije koeien in de weide. Je komt mooie koeienrassen tegen als de Blaarkop en de Belgische Blauwe. In dit gebied voelen boeren zich sterk met elkaar verbonden. Dat zie je terug in de trots waarmee ze ook elkaars producten etaleren in hun boerderijwinkeltjes. Al fietsend kun je een complete maaltijd verzamelen. Heerlijke boerenkaas, room-gele advocaat, groente krakend vers van het land of een knapperig broodje gebakken met lokaal graan