Najaarsconcert Harmonieorkest OBK Bennekom in Akoesticum Ede

15 okt 2022, 10:45 Nieuws
unnamed 9
OBK
Het harmonieorkest en opleidingsorkest Tutti4All van muziekvereniging OBK Bennekom treden deze avond voor u op. Het programma is zeer divers en laat u de veelzijdigheid van een harmonieorkest horen. Het overgrote deel van het programma zal door het harmonieorkest worden ingevuld.
Wanneer: vrijdag 11 november
Tijd:
20:00 uur
Prijs: 7,50 euro
Als solist is deze avond Geert Chartrou uitgenodigd. Hij zal, begeleidt door het harmonieorkest, zijn bijzonder talent van kunstfluiten aan u horen. Het orkest is vereerd om met deze meervoudig wereldkampioen kunstfluiten op te treden.
Het harmonieorkest van OBK bestaat op dit moment uit ongeveer 60 muzikanten en is opgebouwd volgens de klassieke harmoniebezetting met verschillende hout- en koperinstrumenten en slagwerk. Het orkest speelt sinds 1991 in de eerste divisie van de KNMO. Het repertoire is gevarieerd. Muzikale uitdaging en kwaliteit voeren hierbij altijd de boventoon. Het orkest staat onder leiding van Dick Bolt.
Tutti4All is het tweede opleidingsorkest van OBK en de laatste tussenhalte voor de overstap naar het harmonieorkest gemaakt kan worden. In het opleidingstraject voor startende muzikanten neemt Tutti4All dan ook een belangrijke plaats in. Het repertoire bestaat uit het lichtere werk voor harmonieorkest. Het orkest staat onder leiding van Gerd Wensink, maar zal deze avond ook geleid worden door Dick Bolt.
Geert Chatrou is drievoudig wereldkampioen kunstfluiten. Sinds 2004 heeft hij op vele podia gestaan over de gehele wereld. Van Tokyo tot Boston en van Helsinki tot Berlijn. Met kamer- en symfonieorkesten, met jazz combo's en strijkkwartetten. Geert soleerde en maakte opnames met onder andere het Metropole Orkest en het WDR sinfonieorchester uit Keulen, was gastsolist bij vele orkesten waaronder het Brabants Orkest, Anhaltische Philharmonie Dessau en Sinfonieorchester Kiel. Verder was hij reeds tweemaal te gast op de Gendarmenplatz in Berlijn om te soleren tijdens de Classic Open Air aldaar. Hij werkte mee aan Klaus Badelts filmmuziekvoor de film Le Petit Nicolas en floot tot tweemaal toe voor Toenmalig koningin Beatrix en Koning Willem Alexander. De laatste jaren is Geert actief bij Cirque du Soleil.
Bij ieder optreden probeert Geert te verbazen en te ontroeren. Behalve zijn talent om mooi en virtuoos te fluiten heeft hij een gedegen muzikale achtergrond en een prima gevoel voor toon en ritme.