Meet & Eat Kersteditie Ede

20 dec 2022, 10:06 Nieuws
img 20221218 wa0022
Op zaterdag 17 december vond in het gebouw van Evangelische gemeente De Schuilplaats in Ede de Meet & Eat Kersteditie plaats.
De groep van ruim 300 gasten bestond uit Oekraïense vluchtelingen uit de Noodopvang in Harskamp, Oekraïners die bij Nederlandse gastgezinnen uit de gemeente Ede wonen en de vrijwilligers die er het afgelopen jaar alles aan hebben gedaan om ervoor te zorgen dat zij zich welkom voelen in Nederland.
Het was een geweldig feest: Voor kinderen en jongeren waren er een springkussen, een indoor-voetbalveldje en verschillende spelletjes. Voor meiden was er nog een aparte creatieve activiteit, waarbij ze onder andere zelf fotolijstjes konden versieren.
En natuurlijk was er, zoals het een goede Meat & Eat betaamt, een heerlijke maaltijd met voor-, hoof- en nagerecht, die voor het grootste deel voorbereid was door Oekraïners.
Tijdens het eten waren er optredens van de Oekraïense zangeres Alisa Sova en de Nederlandse zangeres Irma Dee. Alisa haalde met haar optreden geld op voor haar landgenoten die nog onder moeilijke omstandigheden verblijven in Oekraïne.
Irma hield haar optreden geheel kosteloos en deed hiermee ook een groots gebaar naar alle aanwezigen.
Tussendoor was er een open podium: Verschillende Oekraïense zangtalenten pakten hun kans om hun talent ten toon te spreiden.
Toen er werd afgesloten met het Oekraïense volkslied pinkten veel aanwezigen een flinke traan weg. Rouwen en vieren liggen erg dicht bij elkaar.
Maar zeker is dat de Meet & Eat Kersteditie van 2022 nog in vele herinneringen op een mooie wijze zal blijven voortbestaan.
Aan het einde van de avond spraken veel aanwezigen hun dank uit voor het organiseren van het event. Als organisatoren (CVVE, Embrace Them en Malkander) willen wij alle aanwezigen echter ook enorm bedanken. Want ook wij hebben er zielsveel van genoten.