Medailleregen voor DOK in Didam

19 dec 2022, 9:59 Nieuws
wedstrijden mb 4 en 5 didam 17 12 2022 5
Op zaterdag 17 december mochten de Middenbouwturnsters van niveau 4 en 5 van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede afreizen naar Didam. In Didam stond de 1e plaatsingswedstrijd op het programma. Dit is een teamwedstrijd waarbij je uiteindelijk kunt plaatsen voor een individuele finaleplek.
Door Anja van Gemert
Het werd een daverend succes voor DOK in Didam. Alle turnsters kwamen met een medaille terug naar huis. Wat een geweldige prestatie van deze turnsters en hun trainers. Vijf keer ging het goud naar een team van de Edese club, één keer het zilver en één keer het brons.
Goud was er voor: Nova Gulikers, Marit van Omme, Hazal Sonmez, Isabel Dekker, Diede Kolenbrander, Noa Haalboom, Lisa Zaal, Jaylee Gerrits, Lieke Vlastuin, Tess van Dam, Feline Schrijver, Liv van der Have, Bente Meijer, Yana Gijssel, Merel Treur, Roos Kervel, Floor Soer, Marissa Meerveld, Feline Post, Isabelle van der Sluis, Femke Dekker, Sophie Vreugdenhil, Juul Laanstra, Rosa van Norden, Jasmine Waninge, Amy Clayton, Amber van Asperen en Isabel Sharaga.
Zilver werd bij Marloes Groot Enzerink, Sophia Pool, Roos Bartels, Erin van der Toorn en Julia Smink om de nek gehangen.
Het prachtige brons ging naar Caithlynn Keizer, Esther de Weert, Lydia Jonkers, Manou Wey en Anna van Bemmel.
Het trainerskorps, Fleur Mulder, Claudia Verel, Layra Top, Jojanneke van der Boom, Lodewijk Waanders, Lisa Broman en Ruby Eichelsheim, is dan ook heel trots op hun pupillen. Het was een bijzondere wedstrijd voor Jojanneke van der Boom, na 25 jaar stopt zij met het geven van turnlessen. Al die jaren heeft zij met hart en ziel turnlessen gegeven. Gelukkig blijft Jojanneke betrokken bij DOK, ze zal Acrolessen blijven geven.