Koploper Scherpenzeel maatje te groot

11 dec 2022, 10:00 Nieuws
dtsede vvscherpenzeel 9
EDE - DTS Ede heeft zaterdagmiddag het thuisduel tegen koploper Scherpenzeel met 2-4 verloren.
Lange tijd konden de Edenaren goed meekomen, maar de klasse van de trotse lijstaanvoerder besliste het duel. Namens de Edenaren wisten Christoph Willemsen en Frank Boers te scoren. Bij de Scherpenzelers was Arwin van Soest de grote man met een zuivere hattrick.
Verslag: René Willemsen
Foto 's: Albert Willemsen
Op zaterdag 10 december 2022, ontving DTS Ede koploper Scherpenzeel op sportpark Inschoten. Na een aantal jaren te hebben gebivakkeerd in de hoofdklasse degradeerden de gasten afgelopen seizoen naar de eerste klasse. In de eerste klasse draait het echter tot nu toe een goed seizoen en staat de ploeg al enige weken bovenaan. Voorafgaand aan dit duel hadden de gasten 6 punten meer weten te verzamelen dan de Edenaren.
DTS Ede moest deze mooie uitdaging aangaan zonder topscorer Evert Palm die vandaag wegens een blessure afwezig was. Er ontspon al snel een aardig open duel waar de gemiddelde toeschouwer van kon genieten. De gasten waren in het eerste gedeelte van de eerste helft de betere ploeg. Al in de 7e minuut moest doelman Robin Franken zijn kwaliteiten etaleren. Een paar minuten later had Scherpenzeel de bal voor het binnen lopen, maar deze grote kans ging verloren. Na 21 minuten viel er het eerste wapenfeit van DTS Ede te noteren. Stijn Homburg werd vrijgespeeld en zijn harde inzet werd gepakt door doelman Stef Brummel. In de 35e minuut was het wel raak. Het was Bjorn Cuperus die de bal kon binnen knikken; 0-1. Naarmate de eerste helft vorderde gingen de Edenaren zich wat meer met het spel bemoeien. Eerst was er de mooie een twee tussen Ahmed Lak en Huib Siefkes, die leidde tot een schot van laatstgenoemde. Deze poging werd ook gepakt, maar het was een voorbode van wat zou komen. In de 42e minuut kwam DTS Ede langszij. Christoph Willemsen werd vrijgespeeld en zijn fraaie afstandsschot was onhoudbaar; 1-1.
Waar de thuisploeg het eerste bedrijf goed eindigde, begon het maar zeer matig aan de tweede. Aan de bal was het slordig en daardoor werd er te vaak meteen ingeleverd bij balbezit. Het zorgde ervoor dat het continu onder druk kwam te staan. In de 60e minuut was er contact binnen de zestien meter en de sanctie was een penalty. Deze werd gedecideerd binnen geschoten door Arwin van Soest; 1-2. Slechts 5 minuten later kon hij weer juichen. DTS Ede onder druk kon de bal niet weg krijgen en wederom sloeg Arwin van Soest toe; 1-3. In de 79e minuut wist Frank Boers met een fraaie actie langs de zijlijn de spanning weer terug te brengen in dit duel. Hij wist op snelheid zijn verdediger af te schudden op de linkerflank en schoot de bal in de kruising binnen; 2-3. DTS Ede zette nog eens aan, maar wist daarna geen grote kansen meer bijelkaar te voetballen. Dat wist Scherpenzeel wel. Het wist vanuit de omschakeling in de 86e minuut de wedstrijd te beslissen. Arwin van Soest kwam oog in oog met doelman Robin Franken, welke hij met een schijnbeweging om speelde; 2-4. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.
DTS Ede moet met dit resultaat even afhaken bij de top van het klassement, maar mag zich volgende week sportief gaan revancheren. Dan moet het naar Almkerk om het restant van het eerder in dit seizoen gestaakte duel, bij een tussenstand van 1-1, voor 51 minuten uit te spelen.
DTS Ede - Scherpenzeel 2-4 (1-1)
Doelpunten: 35. Bjorn Cuperus 0-1, 42. Christoph Willemsen 1-1, 60 Arwin van Soest 1-2 (pen.), 65, Arwin van Soest 1-3, 79. Frank Boers 2-3, 86. Arwin van Soest 2-4
Gele kaarten: Arwin van Soest, Lars ten Teije, Soufiane Laghmouchi