In elke vierde week van de maand zijn er Mantelzorgtrefpunten in Ede en Lunteren.

20 feb 2023, 10:09 Nieuws
mantelzorgnl peter mollenbrok 9826 as
In elke vierde week van de maand zijn er Mantelzorgtrefpunten in Ede en Lunteren.
Op een Mantelzorgtrefpunt kun je als mantelzorger onder begeleiding van een professional je verhaal met anderen delen die in dezelfde situatie zitten. Juist lotgenoten weten uit eigen ervaring wat mantelzorgen betekent. Bij het Trefpunt vind je begrip voor jouw situatie en dat geeft een goed gevoel.
Eén van de onderwerpen waarover we praten is bijvoorbeeld goed voor jezelf blijven zorgen. Hoe combineer je het mantelzorgen met je eigen leven en hoe zorg je voor een goede balans? En hoe vraag je om ondersteuning van je omgeving? Goed voor jezelf zorgen vraagt om het omgaan met uitdagingen en om een creatieve aanpak. Bijvoorbeeld je levensstijl veranderen om de nodige zorg te kunnen leveren. Als je met bepaalde vragen zit, vraag om hulp en informeer jezelf. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Wees je bewust van je eigen behoefte en wat je nodig hebt. Enkele momenten per dag even tijd voor jezelf maakt een wereld van verschil.
Hieronder vind je een overzicht van de Mantelzorgtrefpunten van deze maand.
Actie warm hart
Tot 5 april doet stichting Mantelzorgtrefpunt.nl mee met de Actie warm hart van KRO-NCRV. Met deze actie geeft KRO-NCRV een mooi geldbedrag aan drie goede doelen die bijdragen aan een toekomstbestendige maatschappij. Jij kunt bepalen welk goed doel dit verdient door je stem uit te brengen, zodat deze kans maakt op een donatie. Steun ons en breng je stem uit om stichting Mantelzorgtrefpunt.nl.