Het 39e Ballonfiësta van start in Barneveld

17 aug 2023, 13:56 Nieuws
BARNEVELD - Op woensdag 16 augustus '23 ging onder grote belangstelling het 39e Ballonfiësta van start in Barneveld.
Burgemeester Jacco van der Tak opende het evenement met een toespraak en doopte de nieuwe ballon van team Pitcrew PH-PIT.
Rond 19.00 uur stegen de eerste ballonnen op, waarvan enkele tientallen de richting van Scherpenzeel gingen. In totaal stegen er die avond maar liefst 39 ballonnen op.
Helaas bleef de speciale ballon Mister Globie aan de grond vanwege de aantrekkende wind. Op de Koeweide waren maar liefst 5800 bezoekers aanwezig om de openingsavond van het Ballonfiësta bij te wonen.
De redactie van Barneveld.nieuws.nl was ook aanwezig en had een interview met Jack de Jong, bestuurder van de Ballonfiësta. Daarnaast was Wouter van Manen weer van de partij met zijn speciale ballon in de vorm van een herdershond. Hij heeft het voornemen om elke avond van de Ballonfiësta aanwezig te zijn.
Het werd een fantastische avond met een enthousiast publiek op de Koeweide, maar ook veel toeschouwers rondom het Kasteel van Jan van Schaffelaar, waar men de opstijgende en overvarende ballonnen kon bewonderen.
Voor meer informatie en updates over het Ballonfiësta kunt u terecht op onze website of contact opnemen met de organisatie via onderstaande gegevens.
Contact:
Naam organisatie: Ballonfiësta Barneveld
https://www.ballonfiestabarneveld.nl/
Fotograaf Fabian Ouboter
fotograaf fabian ouboter scaled