Heidehoogheden 2023 bekend

30 aug 2022, 9:37 Nieuws
heidehoogheden 2023
EDE – Op maandagavond 29 augustus, vond de traditionele troonwisseling plaats in Moeke Ede, residentie van de Stichting Heideweek Ede. De Stichting nam deze avond afscheid van de Heidehoogheden 2022 Daphne van Seventer en Juliette van der Burg.
Maak kennis met Calluna de 66e en Erica de 47e
Met heel veel nieuwe energie en vol Paarse power kijkt de Stichting Heideweek Ede alweer uit naar de Heideweek 2023. Op de achtergrond is al het nodige werk verzet, waaronder de selectieprocedure voor de nieuwe Heidehoogheden. Met Paarse trots presenteren wij dan ook de Heidehoogheden van 2023: de 28 jarigeLaura Randewijk als Calluna de 66e en de 23ejarigeLianne Smand als Erica de 47e. Locoburgemeester Peter de Pater kroonde volgens traditie de nieuwe Hoogheden. Ook dit jaar werd de kroon speciaal ontworpen door André Erken, al jarenlang hofleverancier van de Heideweekkroon.
Schaapscheerdersfeest en mensen blij maken
De Heidehoogheden vertegenwoordigen Ede een jaar lang op maar liefst 50 evenementen in binnen- en buitenland. Op zaterdag 3 september a.s. geven zij hun eerste echte acte de presence als Hoogheden in Steinhagen Duitsland.Laura: ‘Ik kijk speciaal uit naar het schaapscheerdersfeest in juni. Dit jaar was ik daar ook met mijn gezin. Mijn eigen kindjes keken vol bewondering naar de schaapjes, de Heidehoogheden en alle leuke festiviteiten’. En in 2023 bezoek ik het evenement als Calluna de 66e, hoe bijzonder is dat!’Lianne vult aan: ‘Ik kijk vooral uit naar het blij maken van alle mensen die ik het komende jaar tegenkom als Erica de 47e. Al die leuke, verschillende activiteiten. Voor ieder wat wils, van jong tot oud’, aldus Lianne.
Bruidshuis ’t Koetsje
Ook dit jaar dragen de Heidehoogheden weer prachtige paarse japonnen. Deze japonnen zijn ontworpen op basis van de wensen van Laura en Lianne en met zorg gemaakt door Bruidshuis ’t Koetsje.