Grootste inclusieve mural

09 aug , 10:51 Nieuws
xl murial astrant
EDE - 23 augustus zal de Hall of Fame Ede zich vullen met een groot aantal verschillende jongeren van gemarginaliseerde groepen die samen met een graffitiartiest aan de slag gaan met vele liters verf. Astrant heeft ambitie: de grootste inclusieve mural van Nederland maken.
Door Jetske Christoff Venema
De grootste inclusieve mural van Nederland, die verbeeldt niet alleen inclusie, die is ook inclusief gemaakt. ‘Natuurlijk hadden we gewoon een Street art artiest aan het werk kunnen zetten met het thema inclusie, maar dan laten we zoveel toffe kansen om impact te maken liggen’ vertelt initiatiefnemer Jetske Christoff Venema. Samen met Astrant ging die aan de slag om zoveel mogelijk verschillende jongeren uit gemarginaliseerde groepen te verzamelen. Organisaties als CVVE die werkt met migranten, s’ Heerenloo die werkt met jongeren met een beperking en Fierce, bekend als platform voor queer jongeren sloten al aan en leverden input aan de Street art artiest.
Creatief je stem gebruiken
Het project wordt naast Astrant, gesteund door de SPUK, een gemeentelijke financiering die zich richt op cultuurparticipatie door jongeren. ‘Polarisatie, afzetten tegen alles ‘woke,’ je negatief uiten op social media of op straat. Ik geloof dat het belangrijk is om jongeren te leren hoe ze constructief en op een positieve manier van zichzelf kunnen laten horen, bijvoorbeeld door samen kunst te maken,’ benadrukt Jetske Christoff. In één dag gaan al deze verschillende jongeren samen een kleurplaat inkleuren van zo’n 150 vierkante meter muur, waarna deze nog een tijdje te bewonderen zal zijn in de Hall of Fame van Ede in Veldhuizen.
Vertegenwoordig jij een diversiteit die niet gemist mag worden bij het maken van de grootste inclusieve mural? Er is nog plek om mee te schilderen op 23 augustus tussen 10.00 en 16.00. Geef je op via de site van Astrant om gratis deel te nemen!