Groen licht voor World Food Center Experience!

30 sep 2021, 13:05 Nieuws
unnamed 1 1
De World Food Center Experience heeft officieel groen licht gekregen!!
Gisteren hebben de Provinciale Staten van Gelderland aangegeven vertrouwen te hebben in de realisatie van de Experience. Vorige week al stemde een ruime meerderheid van de Edese gemeenteraad voor de realisatie van de Experience.
Dit betekent dat we de attractie nu tot in detail verder gaan uitwerken en ook echt gaan bouwen zodat we in 2023 de eerste bezoekers kunnen ontvangen in een fantastische, belevenisvolle en betekenisvolle thema-attractie over voedsel.
Namens het hele team van de Stichting WFC Experience dank ik iedereen voor zijn of haar bijdrage en kijken wij uit naar het vervolg, een verdere samenwerking en de opening in 2023!
Meeslepend Voedselverhaal
In de WFC Experience beleven bezoekers - door te horen, zien, ruiken, voelen én proeven – echt wat de impact van voedsel is op hun lichaam en op de planeet. Ze leren hoe de voedselketen werkt, wat nationale en internationale voedseluitdagingen zijn en welke rol Nederland speelt. Het voedselavontuur start in ‘Het Theater’. Met een mix van animaties, een acteur en een bewegende tribune ‘voelen’ de bezoekers ook echt dat ze een reis maken langs verschillende delen van de wereld.
Marcel Goossens, directeur van de stichting WFC-Experience is zeer enthousiast: "Nooit eerder stond het onderwerp voedsel zo in de schijnwerpers als nu. Voedsel is onlosmakelijk onderdeel van ons leven. We genieten van voedsel, het brengt mensen samen en we hebben het dagelijks nodig om te kunnen leven. Tegelijkertijd is voedsel sterk verbonden met een gezond lichaam en een gezonde planeet. Dit verhaal brengen we op een spannende, aantrekkelijke en boeiende manier, waardoor de WFC Experience een zeer levendige attractie wordt voor het hele gezin!"