Evaluatie nachtopvang dak- en thuislozen gereed

27 sep , 10:38 Nieuws
ontruiming kamp buitenslapers sijselt
EDE - Afgelopen zomer is er een uitgebreide evaluatie uitgevoerd onder alle betrokkenen bij de nachtopvang voor dak- en thuislozen aan de Stationsweg 109 in Ede. Omwonenden, zorgverleners, medehuurders van het pand en de daklozen zijn allemaal gevraagd om deel te nemen aan een onderzoek om de omstandigheden in en rondom de nachtopvang te verbeteren.

Resultaten

Uit het onderzoek zijn verschillende adviezen en verbeterpunten gekomen.
Veel van deze adviezen worden direct doorgevoerd. Bijvoorbeeld om de screening voor de toegang tot de nachtopvang op een andere plek te organiseren. Dit voorkomt wachtrijen, die voor de opening van de nachtopvang al ontstaan. Een ander voorbeeld is de uitbreiding van de dagopvang naar 7 dagen per week, zodat de daklozen overdag een plek hebben om te verblijven.
Enkele adviezen hebben nog nadere uitwerking en besluitvorming nodig. Zoals bijvoorbeeld een andere inrichting van de buitenruimte.

Opening

Vorig seizoen was de nachtopvang geopend van 1 november tot 1 mei. Vanaf 1 november 2024 opent de nachtopvang weer haar deuren en vanaf dat moment zal de voorziening het hele jaar door geopend zijn.
Wethouder van der Beek: “Met de evaluatie hebben we goed inzichtelijk op welke punten het beter kan. Veel van de maatregelen kunnen we direct nemen en ik hoop daarmee gelijk een goede start te kunnen maken op 1 november. Een nachtopvang zonder enige overlast voor de omgeving kan ik natuurlijk niet garanderen. Wel doen we ons uiterste best om het tot een minimum te beperken. Verder vind ik het belangrijk om te benadrukken dat we maatregelen treffen om de situatie te verbeteren voor de omwonenden, maar evengoed voor de mensen die in de nachtopvang moeten verblijven.”
Bericht gemeente Ede