Edese kunstenaar illustreert prentenboek over permacultuur

25 jun 2023, 10:57 Nieuws
portret annickgaarthuis
Help mee met het realiseren van het inspirerende permacultuur prentenboek ‘Eetbare Wildernis’.
In het prentenboek ‘Eetbare Wildernis’ ontdekken kinderen een wereld waarin mens, natuur en dier harmonieus samenleven. Dit prachtig in eigen beheer geïllustreerde boek, met thema’s als bodemleven, composteren en voedselbossen, leert kinderen over duurzaamheid en de veerkracht van onze planeet. Wat het prentenboek bijzonder maakt, is dat er meer dan 60 eetbare planten in voorkomen!
“Ik hoop dat dit boek een plek in ieders hart vindt, en ons herinnert aan wat we diep van binnen al weten - dat we onderdeel zijn van de natuur en er positief aan bij kunnen dragen”, aldus Annick Gaarthuis.
Door aankoop van dit boek steun je kunstenares en docente Annick, afgestudeerd aan de kunstacademie AKV Sint Joost. Annick geeft lessen in haar atelier gelegen op het terrein van de Mauritskazerne in Ede. Het gebrek aan geïllustreerde boeken over permacultuur zette haar aan om dit boek te creëren, geïnspireerd door de vele prachtige projecten die ze bezocht heeft - van voedselbossen en regeneratieve boerderijen tot permacultuurtuinen. Permacultuur gaat verder dan alleen landbouw en tuinieren; het omvat ook hoe we wonen, hoe we onze gemeenschappen organiseren, en hoe we onze relatie met de natuur zien. Het leert ons om te observeren en te leren van en met de natuur.
Om dit unieke project te realiseren, is Annick een crowdfunding-campagne gestart met als doel een oplage van 1000 stuks te drukken. Steun dit project en reserveer alvast je exemplaar via www.eetbarewildernis.nl/crowdfunding. Voor regelmatige updates over het project, bezoek www.eetbarewildernis.nl en volg het proces op Instagram. Bij voorbaat hartelijk dank voor je steun aan dit bijzondere project!