DTS Jubilaris Ahmed Lak beleefd mooie dag

29 okt 2023, 10:27 Nieuws
dts ede nsc nijkerk 3
DTS Ede blijft winnen. Ook NSC uit Nijkerk moest er zaterdag aan geloven.
In eigen huis waren de Inschoten-bewoners de bovenliggende partij, wat uiteindelijk ook in de score tot uitdrukking werd gebracht. Namens de Edenaren scoorden Roy Talsma, Manell Matulessy en Ahmed Lak. Die laatste treffer mocht er zeker ook zijn en leverde Ahmed Lak de titel "Man of the Match" op. Daarmee werd hij voor de tweede keer vandaag in de bloemen gezet. Voor het duel mocht hij al bloemen in ontvangst nemen van de voorzitter vanwege zijn 100e duel in DTS Ede heren
Verslag: René Willemsen
Foto 's: Albert Willemsen
Zaterdag stond er eindelijk weer eens een middagwedstrijd op het programma. Op eigen veld ontving DTS Ede NSC uit Nijkerk. Een oude bekende, die vorige week nog een verbeten strijd voerde met CSV Apeldoorn, wat uiteindelijk met de punten aan de haal ging. Bij DTS Ede heeft coach Arnold Brehler een enorme keuze. Hij heeft een vrijwel volledig fitte selectie tot zijn beschikking.
Nadat Ahmed Lak gehuldigd was voor 100 wedstrijden in DTS Ede heren 1, werd er om 15.00 uur afgetrapt. Al snel waren de intenties van de bezoekers duidelijk. De tegenstander aan de bal laten, de verdediging gesloten houden en vanuit de omschakeling snel toeslaan. Het zorgde ervoor dat DTS Ede veelvuldig balbezit had, maar moest aanvallen vanuit een goede organisatie. DTS Ede kwam enige malen gevaarlijk door. Zo was het Ahmed Lak die in de 12e minuut een onderschepping had op het middenveld en er op snelheid vandoor ging. Zijn schot ging gevaarlijk dicht voorlangs. Even later werd Youssef el Hamouchi vrijgespeeld binnen de zestien en koos hij voor afleggen, waar wellicht een direct schot een betere keuze was geweest. In de 39e minuut veroverde Manell Matulessy de bal en wist via een dubbele een twee Thom Stunnenberg vrij te zetten voor de NSC-goal. Zijn schot ging net naast de paal. De gasten waren enige malen gevaarlijk vanuit de omschakeling, maar kregen geen poot aan de grond tegenover de prima spelende Edese defensie. Daarmee werd er met de brilstand gerust. Iets wat de Edenaren zich mochten aantrekken. Het veldspel was bij tijd en wijle voortreffelijk, maar in de eindpassing was het slordig.
Na de rust werd de draad opgepikt. Eerst was er nog de mooie actie van de ingevallen Nehkomi Veldt, die zijn inzet onder de lat weggetikt zag worden en de kopbal van Jamal Tmim die gepareerd werd. Maar even later was het dan eindelijk wel raak. Een afgeslagen bal werd hard door het midden ingeschoten door Roy Talsma; 1-0. Slechts een paar minuten later was de score verdubbeld. Rechtervleugelverdediger Manell Matulessy kwam door op het middenveld en wist met een mooi afstandsschot raak te schieten; 2-0. Na deze goede openingsfase in de tweede helft moesten de Edenaren wat terug. NSC moest wat doen en ging drukken. Het was enige malen gevaarlijk, maar waar nodig hield doelman Robin Franken zijn doel schoon. Al de gehele wedstrijd was Ahmed Lak vandaag een plaag voor de Nijkerker defensie, maar in de 83e minuut volgde dan ook zijn beloning. Vanaf de linkerflank wist hij met een beauty de bal in de rechterhoek te krullen; 3-0.
Een mooie overwinning voor de Edenaren die na vandaag, door het verlies van CSV Apeldoorn, de ranglijst alleen aanvoeren. Komend weekend hervat DTS Ede de competitie met een uitduel in Huissen tegen RKHVV. De ploeg die vandaag in Apeldoorn toesloeg en nu op de tweede plaats in de rangschikking staat. Een heuse topper dus.
DTS Ede - NSC 3-0 (0-0)
Doelpunten: 50. Roy Talsma 1-0, 54. Manell Matulessy 2-0, 82. Ahmed Lak 3-0
Gele kaarten: Kevin van Essen
DTS Ede:
Robin Franken, Chiel Willems, Ko Snel, Hidde Eshuis, Ahmed Lak, Manell Matulessy (58. Stijn Homburg), Jesse Buikema, Youssef el Hamouchi, Roy Talsma (69. Haikaz Vervaart), Thom Stunnenberg (46. Nehkomi Veldt) (72. Huib Siefkes) , Bilal Tmim (69. Frank Boers)
NSC Nijkerk:
Ryan Kos, Stan Onland, Pim Blok, Arslan Gumus, Armando van Breda, Kevin van Essen, Jason de Groot, Gerben Hilgers, Cumali Karaman, Jurre van de Brom, Coen Lieftink