DTS Ede laat overwinning uit handen glippen

27 feb 2023, 12:36 Nieuws
a40i6848
DTS Ede heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld in Leerdam tegen LRC. Lang leken de Edenaren aan het langste eind te trekken, maar in de 97e minuut wisten de paars witten alsnog op gelijke hoogte te komen. Namens de Edenaren wisten Ahmed Lak, Etienne Baars en Shapoul Ali te scoren.
Verslag: René Willemsen
Foto 's: Albert Willemsen
Vanmiddag werd het enige weken geleden afgelaste uitduel in Leerdam tegen nummer twee van de ranglijst LRC alsnog gespeeld. De ploeg uit Leerdam is in goede vorm en won onlangs nog in Scherpenzeel van de koploper. DTS Ede kan ook goede resultaten overleggen, maar wordt inmiddels geteisterd door een overvolle ziekenboeg. Zowaar geen gemakkelijke opgave voor de Edenaren. Tevens was dit duel het weerzien met een oude bekende; Jamal Ouassif is tegenwoordig in Leerdam te bewonderen.
Het duel startte uiteindelijk om 15.10 uur, daar de assistent scheidsrechter vast zat in de file. Met een behoorlijk gewijzigde ploeg startte de Edenaren ongelukkig, want na amper vijf minuten kwam het op achterstand. Een misverstand tussen verdediging en doelman Robin Franken werd afgestraft met een fraaie lob; 1-0. Ondanks deze valse start wist DTS Ede zich enige malen gemakkelijk door de Leerdamse defensie te voetballen. De juiste eindpass ontbrak, maar de dreiging was er zeker. De thuisploeg wist wel enige malen af te vuren. Zo voorkwam doelman Robin Franken in de 13e minuut met een fraaie redding erger en was het gelukkig in de 25e minuut toen een kopbal op de paal belandde. Op slag van rust had DTS Ede op gelijke hoogte kunnen komen. Frank Boers wist op snelheid te ontsnappen aan zijn directe bewakers, maar schoot net naast oog in oog met de keeper.
Na de rust kwamen de Edenaren nog beter voor de dag. Eerst was het Roy Ploeg die van dichtbij in het zijnet schoot, maar in de 49e minuut was de gelijkmaker een feit. Een goede één twee tussen Frank Boers en Ahmed Lak werd door laatst genoemde binnen gewerkt; 1-1. DTS Ede bleef gevaarlijk en was in de 58e minuut dichtbij de voorsprong. Frank Boers onderschepte de bal op het middenveld en passeerde een paar man alvorens zijn voorzet, op een haar na, door de inkomende Jesse Buikema werd gemist om binnen te glijden. Even later was het Huib Siefkes. die van dichtbij mocht aanleggen na wederom een opgezette aanval via Frank Boers. In de 75e minuut was het dan wel raak. Frank Boers zette een één twee op met Shapoul Ali en bediende Etienne Baars die vrij kon binnen koppen; 1-2. Even later was er wederom reden tot juichen voor de blauw witten. Op snelheid wist Frank Boers aan de LRC defensie te ontsnappen en werd neergehaald door de uitkomende doelman. De toegekende penalty werd professioneel benut door Shapoul Ali; 1-3. De thuisploeg stroopte de mouwen nog eens op en dat hielp, want slechts drie minuten later werd er vanuit de scrimmage de aansluitende treffer geproduceerd; 2-3. Het leverde een spectaculair slot op van deze toch al spannende wedstrijd. Nadat DTS Ede twee uitgelezen mogelijkheden op de 2-4 liet liggen, was het de thuisploeg die in de 97e minuut (!) alsnog langszij kwam. Waar deze lange extra tijd vandaan kwam begreep niemand, maar ook na de 97e minuut was het nog niet gedaan. De referee liet uiteindelijk ruim tien minuten extra spelen.
Daarmee hebben de Edenaren een meer dan verdiend punt overgehouden aan dit duel. Eigenlijk is het hiermee te kort gedaan. Blijft staan dat de vervangers het fantastisch hebben gedaan en dat er sprake was van een echte teamprestatie. Komend weekend speelt DTS Ede "De" Edese derby in en tegen Bennekom. Let op: aanvang wedstrijd is om 19.00 uur.
LRC Leerdam - DTS Ede 3-3 (1-0)
Doelpunten: 5. LRC 0-1, 49. Ahmed Lak 1-1, 75. Etienne Baars 1-2, 76. Shapoul Ali 1-3, 79. Axel van Kordelaar 2-3, 90+7 Axel van Kordelaar 3-3
Gele kaarten: Timo Lutters, Christoph Willemsen, Mark den Hartogh, Frank Boers