DOK wordt Nederlands Kampioen groepsspringen

12 dec 2022, 10:41 Nieuws
318186826 588693046597341 2854648683852340232 n 1
Op 10 december was het dan zo ver. Het NK groepsspringen in Ede, georganiseerd door onze vereniging DOK! Voor het 100-jarig bestaan heeft de vereniging een NK naar Ede gehaald. Afgelopen maanden hebben 4 teams van DOK hard getraind om het beste te laten zien op eigen grond. In totaal waren de 4 teams voor 13 onderdelen geplaatst.
In de ochtend was het senior mix niveau B team aan de beurt. Het team bestond uit: Janet van den Brink, Marlies Broekhuis, Laura Luttikhuisen, Ilse Luttikhuisen, Marlou Kruizinga, Demi van Herwaarden, Biense Wielstra, Hugo Elzenaar en Micha van Ginkel. Dit team werd 1 keer tweede, dit was op het onderdeel pegasus. Op de andere twee onderdelen wonnen ze het van alle tegenstanders. Zo is dit team dus bondskampioen op Airtrack en Minitrampoline. Na het ochtendblok reikte de wethouder sport van Ede de bekers uit.
In de middag waren de overige 3 teams van DOK aan de beurt. Het junior mix niveau B team bestond uit: Siphe Vols, Jonas Idema, Bas Slemmer, Marit van Omme, Fabienne Dekker, Liv Meurs, Lotte Vos, Benthe van der Poel, Felia Onderstal. Het team heeft weinig fouten gemaakt deze dag. Zij werden 2 keer tweede: op de onderdelen minitrampoline en airtrack. Dit team won de gouden beker op het onderdeel pegasus.
Het junior dames mix B team hadden deze dag ontzettende veel concurrentie. Dit team blink uit op airtrack en hier werden ze dan ook 2e. Helaas werden ze op pegasus en tafel 4e, de zure 4e plek was dus voor dit team.
Als laatst was het senior mix niveau A team aan de beurt. Ze hebben laten zien dat zij echt bij de beste teams van heel Nederland horen. Ze werden Nederlands Kampioen op het onderdeel tafel. Wat een geweldige prestatie. Imke Kessel, Tessa van Loenen, Fleur Mulder, Laurien Verheijen, Jesme Dokter, Robbin Kruizinga, Damian van den Broek, Ramon de Zeeuw, Sam Onink en Lodewijk Waanders hebben alles eruit gehaald wat erin zat! Op de andere onderdelen, minitrampoline, airtrack en pegasus werd dit team namelijk 2e. Wat een geweldige prestaties van alle turners van DOK en wat hebben ze genoten. Op naar de volgende 100 jaar voor DOK met daarin nog veel springkampioenen.
Trainers, Nicole Oudsen, Bob Louwerse en Esmee van Gemert, kijken terug op een succes volle dag. Zij zijn ontzettend trots op de springgroep van DOK!