04 apr 2022, 9:59 Nieuws
rhonrad wageningen
De christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede is jarig. De vereniging is al 100 jaar en springlevend. Dit is in dit jubileumjaar aan alles te merken. Ook weer op zaterdag 2 april, in Wageningen stond het NK rhönrad op de agenda. DOK mocht dit NK zelf organiseren.
Door Astrid Groeneveld
Bovendien hadden 7 leden van de vereniging zich weten te plaatsen voor dit NK. Dit alleen is al een topprestatie. Voor DOK mochten Aquilla Ziddah, Verena van der Garde, Jannah Stoter, Aymée van Aalst, Jimmy Berkhof, Laura Kooiker en Vera van den Heuvel de wedstrijdvloer betreden.
Meedoen aan een NK is heel speciaal. DOK en de trainers, Saskia van Bruxvoort, Marije Hamminga, Mei-Yu van Bruxvoort en Sannah Boer zijn dan ook heel trots op deze turners.
Zowel in ronde 1 als in ronde 2 mocht een Dokker het goud in ontvangst nemen. In rond 1 was het goud voor Verena van der Garde. Zij turnde een mooie en stabiele wedstrijd, het goud is dus echt verdiend. In deze ronde waren er helaas ook 3 zure vierde plekken: Jannah Stoter, Jimmy Berkof en Vera van den Heuvel werden vierde. Nu zuur maar het biedt zeker hoop voor de toekomst. Laura Kooijker werd 5e en Aymée van Aalst werd 10e. Allemaal een plek binnen de top 10.
In ronde 2 kwam Aquilla Ziddah de vloer op voor de Edese club. Hij doet mee op het allerhoogste niveau van Nederland. De oefeningen van Aquilla zijn nog niet lang klaar maar daar was niet veel van te zien. Ziddah draaide een goede wedstrijd, er is nog ruimte voor verbetering maar hij mag heel trots zijn op zijn vooruitgang. Bovendien was de vooruitgang meer dan voldoende voor het goud. Aquilla Ziddah mag zich dit hele jaar nog Nederlands Kampioen noemen, wat een topprestatie.