Defensiespecialist Rob de Wijk komt naar Cultura

28 sep , 11:37 Nieuws
rob de wijk geen copyyright 300dpi 1
EDE – Op dinsdag 22 oktober om 20:00 uur verwelkomt Cultura de Nederlandse defensiespecialist Rob de Wijk voor een gesprek over zijn nieuwste boek, Het Nieuwe IJzeren Gordijn.
De Wijk, met een lange en indrukwekkende carrière als schrijver, journalist, podcastmaker en emeritus-hoogleraar internationale betrekkingen, staat bekend om zijn scherpe analyses over internationale betrekkingen en veiligheidsvraagstukken.
Rob de Wijk is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. Dat hij zich al heel lang zorgen maakt om de Russische dreiging, steekt hij niet onder stoelen of banken. In 2015 zei hij al: “Vluchtelingen en IS zijn het probleem niet, Rusland is het echte probleem.(…) Ik zou het een wonder vinden als de komende tijd iets níét verschrikkelijk fout gaat.”
In Het Nieuwe IJzeren Gordijn beschrijft De Wijk hoe Europa de laatste dertig jaar ten prooi is gevallen aan zelfoverschatting en hoe dit heeft geleid tot een nieuwe confrontatie met Rusland. "De prijs van dertig jaar militaire verwaarlozing en zelfoverschatting is hoog," stelt hij.
De gebeurtenissen rond de oorlog in Oekraïne hebben Europa gedwongen zich aan te passen, en volgens De Wijk liggen er zelfs kansen om onze veiligheid en welvaart in deze nieuwe tijd beter te verankeren. Tijdens de avond licht De Wijk zijn visie toe en gaat hij in gesprek over de toekomst van Europa, met voldoende gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.
Op deze avond is er een boekentafel van Boek en Buro Ede aanwezig, waar bezoekers de boeken van Rob de Wijk kunnen kopen en met een gesigneerd exemplaar naar huis kunnen gaan. Mis deze unieke kans niet om Rob de Wijk live te horen en deel te nemen aan het gesprek over de geopolitieke uitdagingen van deze tijd!