De Gelderse Fietsvierdaagse en programma Doortrappen slaan handen ineen!

11 sep , 10:48 Nieuws
image00038 1
Van woensdag 11 t/m zaterdag 15 september wordt de eerste editie gehouden van de Gelderse Fietsvierdaagse met start en finish bij Boerderij Hoekelum bij Bennekom.
Er worden circa 250 deelnemers per dag verwacht. De Gelderse Fietsvierdaagse is vooral in trek bij de leeftijdsgroep 60+ en deelnemers komen uit de gemeente Ede en omgeving. Deelnemers kunnen alle dagen meedoen, maar ook voor een of meer dagen. Er worden weer prachtige routes uitgezet van 25, 40 en 60 km die volledig uitgepeild worden door medewerkers en vrijwilligers van de Gelderse Fietsvierdaagse.
Verrassende locaties
Deelnemers fietsen langs leuke, verrassende locaties en bezienswaardigheden waar een kijkje genomen kan worden of gidsen voor uitleg klaarstaan. Dit maakt de Gelderse Fietsvierdaagse al uniek in Nederland, maar dit jaar gaan we nog een stap verder.
Doortrappen-activiteiten
In samenwerking met de provincie Gelderland wordt het programma Doortrappen gekoppeld aan de Gelderse Fietsvierdaagse. Zowel de Gelderse Fietsvierdaagse, als het programma. Doortrappen richten zich op dezelfde doelgroep (senioren) en hebben als doel veilig fietsen en vitaliteitsbevordering in hun doelstellingen staan.
Inhoudelijk betekent dit dat er elke dag Doortrappen activiteiten worden aangeboden waarbij de deelnemer op een leuke manier meer leert over zijn/haar fiets(gedrag). De fietsactiviteiten zijn er namelijk op gericht om ouderen veiliger, langer en vaker op de fiets te houden.
We organiseren onder meer fietschecks, een verkeersquiz en fietsparcours, fietsgesprekken en een helmtest. Ouderen krijgen ook tips over zogenaamde fiets fit oefeningen. We doen dit in samenwerking met een aantal van de Doortrappen Gemeenten (Ede, Apeldoorn, Barneveld, Wageningen, Overbetuwe en Arnhem).
Hiermee wordt de Gelderse Fietsvierdaagse nog aantrekkelijker om aan deel te nemen. Inschrijving is online mogelijk tot dinsdagavond 23.59 uur. Op de dag zelf inschrijven ter plaatse is ook mogelijk.
Meer informatie over het programma vindt u op http://www.geldersefietsvierdaagse.nl.