De erfgoedparade laat de ENKA schoorsteen dansen

09 aug 2023, 9:57 Nieuws
arno setz en roland smeenk
Arno Setz
EDE - Op 19 augustus zijn er de hele dag optredens te zien in de ENKA schoorsteen. Kindervoorstellingen in de ochtend, in de middag een dreampopduo en s avonds de korte muziekfilm Draadloos. Met betoverende muziek, lucide videobeelden en verrassende aankleding wordt erfgoedlocatie de ENKA schoorsteen een droombeleving. De kaarten zijn nu te bestellen via de website van de erfgoedparade .
Theater- en filmmaker Arno Setz stelde het culturele schoorsteenprogramma samen. Setz: ‘Als onderdeel van de erfgoedparade laten wij de schoorsteen naar onze culturele pijpen dansen. Wat kun je verwachten: Geluid dat door de ronding van de schoorsteen van alle kanten lijkt te komen. Rookmachines, film en videokunst die de ruimte bewerken tot een surreële plek. Een dag lang kans op een schoorsteenervaring als nooit tevoren.’
De schoorsteensessies bestaan uit drie voorstellingen. Tussen 9:00 en 11:30 speelt Walinda de Jong de kindervoorstelling “Horen in de Toren”. De voorstelling is voor kinderen vanaf 5 jaar en kost €3,50. Vervolgens speelt er tussen 13:00 en 17:00 “Subtle Sound” een multimediale dreampopvoorstelling. Kaarten kosten €8,00.
De schoorsteensessies worden afgesloten met de vertoning van ‘Draadloos’ een korte muziekfilm van Arno Setz over hoe de geest van de oud-medewerkers nog steeds over het ENKA terrein waait. Tussen 19.00 tot 20.25 is het mogelijk de film en de schoorsteen te beleven. Tickets hiervoor zijn €5,00. Creatief designer Roland Smeenk ontwerpt het licht en geluid en het videontwerp voor de schoorsteensessies.
Dit is de kans om de grootste industriële schoorsteen van Europa eens van binnen te bekijken in combinatie met een zeer aantrekkelijk cultuurprogramma. Alle voorstellingen en tickets zijn te vinden op de website van de erfgoedparade. Of klik hier voor een directe link naar de Schoorsteensessies.
Geschreven door ARNO SETZ