Buitenslapers moeten vertrekken bij het spoor in bosgebied De Sysselt

29 mei , 9:09 Nieuws
homeless pixabay
EDE - De buitenslapers die verblijven in tenten, in de bosrand langs het spoor bij het station Ede – Wageningen in de buurt van de Stingerbol moeten vertrekken.
Dit vertelde burgemeester René Verhulst in een persgesprek dinsdagmiddag. De gemeente Ede heeft afgelopen maandag de bewoners van het tentenkamp aangeschreven dat ze moeten vertrekken. En zijn er medewerkers van Handhaving Ede geweest, om de buitenslapers te sommeren weg te gaan. De gemeente wil een einde maken aan de gevaarlijke situatie aldaar. “Vrijdag 31 mei 2024, moeten de bewoners van het kamp om 12.00 uur vertrokken zijn. Maar als ze opvang willen is dat mogelijk,” zegt burgemeester René Verhulst.
De bewoners van het tentenkamp wat bestaat uit daklozen en werkmigranten, zij moesten begin mei de nachtopvang voor buitenslapers verlaten, omdat de dagopvang verbouwd moest worden. Een gedeelte van de buitenslapers heeft wel opvang gevonden, echter een groep wil per se niet in een opvang, maar buiten slapen. Deze mensen zijn heel moeilijk te plaatsen, omdat er diverse problematiek speelt. Zoals alcohol, drugs en geestelijk welzijn.