Brandweervoorlichter aanwezig bij het Zandscheer complex in Lunteren

28 okt 2021, 13:15 Nieuws
LUNTEREN - Brandweer Ede en Woonsteden hebben een intentieovereenkomst gesloten om meer een actieve samenwerking te bewerkstellen. Zoals inspecties doen in de appartementencomplexen van Woonstede. En op die manier advies te geven aan ook vooral senioren, en om de brandveiligheid van gebouwen nog meer te vergroten.
Op donderdag 28 oktober was rond 10:00 uur een adviseur van de brandweer aanwezig met een woonconsulent van Woonstede en de VVE van het complex De Zandscheer om gezamenlijk met de bewoners, een inspectieronde door het complex te maken. De controle van de brandweer was vooral bedoeld om bewoners van het complex wat als adres Kuipershoekje Lunteren heeft, te informeren over de veiligheid van de galerijen en de openbare ruimtes. Maar ook om te kijken of de vluchtroutes vrij waren. De brandweer voorlichter kon diverse adviezen geven tot verbetering voor nog meer veiligheid in het appartementencomplex wat voornamelijk door senioren wordt bewoond. Bewoners konden van de brandweervoorlichter advies en antwoord op hun vragen krijgen.
Woonstede en de VVE van het wooncomplex nemen de geadviseerde punten ter verbetering mee in hun overleg, en gaan maatregelen nemen om die punten die aangetroffen waren aan te passen, zo dat het veiligheidsniveau nog hoger wordt.