Airborne Veteranenavond met OG3NE en het Orkest Koninklijke Luchtmacht 2024

31 aug , 15:26 Nieuws
EDE – Op vrijdagavond 30 augustus 2024 vond op het Kuiperplein in Ede weer een bijzondere Airborne Veteranenavond plaats, met muzikale bijdragen van het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Dit jaar konden we een toename van veteranen verwelkomen in vergelijking met voorgaande jaren, wat de sfeer en betekenis van de avond alleen maar versterkte.
De avond werd officieel geopend door locoburgemeester Peter de Pater, die een warm welkom bood aan alle veteranen en speciale gasten. De afwezigheid van burgemeester René Verhulst, was wegens familieomstandigheden. Locoburgemeester De Pater benadrukte het belang van deze avond voor de herkenning en waardering van veteranen.
Brigadegeneraal Frank Grandia van de 11 Luchtmobiele Brigade bracht enkele krachtige woorden over de inzet en moed van de veteranen, aan het eind van zijn toespraak was er een Spitfire die over het Kuiperplein vloog, voor een eregroet.
Ook Tommy van der Wal, die recentelijk een Draaginsigne had ontvangen, was op deze avond aanwezig. Zijn aanwezigheid benadrukte de verbondenheid en trots binnen de veteranengemeenschap.
Bijzonder Muziekprogramma
Het muzikale hoogtepunt van de avond was zonder twijfel de optredens van OG3NE. Burgemeester René Verhulst had al eerder zijn enthousiasme uitgesproken over hun aanwezigheid: “De Airborne Veteranenavond is een prachtig concept, waarbij we de veteranen van toen en nu met elkaar verbinden. In voorgaande jaren kregen we optredens van Alain Clark, Shirma Rouse en Xander de Buisonjé. Dit jaar was het de beurt aan OG3NE, en ze stelden niet teleur. Hun optreden was van hoge kwaliteit en voegde een extra dimensie toe aan de avond.”
Met hun krachtige stemmen en hun optreden werden de veteranen en aanwezigen geraakt. Het optreden van OG3NE droeg bij aan de algehele sfeer van saamhorigheid en waardering voor de offers die door de veteranen zijn gebracht.
De Airborne Veteranenavond blijkt een onvergetelijke gebeurtenis te zijn die niet alleen de herinnering aan het verleden levend houdt, maar ook een platform biedt voor verbinding en erkenning van de helden van vandaag. Met de muziek van OG3NE als een belangrijke schakel in deze verbinding, was de avond een groot succes.
Ede.Nieuws.nl was aanwezig en heeft een filmverslag gemaakt van deze veteranenavond, ook is er een interview met OG3NE en de dirigent van het orkest te zien op deze opname.
Conclusie
De Airborne Veteranenavond 2024 was een geslaagd evenement dat de trots, het respect en de dankbaarheid voor alle veteranen opnieuw onder de aandacht bracht. De combinatie van emotionele toespraken en indrukwekkende muzikale optredens zorgde voor een onvergetelijke avond vol herinneringen en verbinding.