Ter goede trouw komt pluimveehouders duur te staan

Foto: Ede.nieuws.nl

Ede/Barneveld-Voor de getroffen pluimveehouders uit de Gelderse Vallei komt het vertrouwen in het bedrijf Chickfriends uit Barneveld duur te staan.

Het bedrijf Chickfriends van Martin van de B en Mathijs IJ uit Barneveld bleek niet de juiste papieren te hebben en hun administratie bleek ook bij onderzoek van de autoriteiten niet in orde te zijn. Ook wisten zij dat het middel Fipromil door hun gebruikt werd in het schoonmaakmiddel wat zij zelf mengde.

Dat vertelt de advocaat Pieter Helsen van het Belgische bedrijf Poultry-Vision wat het middel uit de Roemeense hoofdstad Boekarest had laten komen, aan 1 Vandaag afgelopen week. Zij importeerde ruim 3000 liter van het middel Fipromil en leverde een deel van het product aan het bedrijf Chickfriends in Barneveld.

Volgens vakbekwame reinigingsbedrijven zijn de twee van Chikfriends zich niet bewust geweest van de gevolgen van Fipromil. Ze prezen hun schoonmaakmiddel tegen bloedluis aan op diverse beurzen en hadden zij geen idee van het gevolgen van het middel op de gezondheid van mens en dier was. En was het geheime middel van Chickfriends wat zo goed werkte Fipromil.

Volgens het Belgische bedrijf waar het middel aangekocht is door Chickfriends was het bedrijf op de hoogte van de gevaren van het middel. Als klanten op een verkoopbeurs vroegen aan de twee van Chickfriends, over de toevoegingen van stoffen in het middel tegen bloedluis bij kippen, dan werd er op het bedrijfsgeheim gewezen van het bedrijf.

Het goede vertrouwen uit de ons-kent-ons cultuur krijgt op deze manier, door onkunde en snel geld verdienen met de verkoop van een wondermiddel, een gevoelige klap waarvan de puimveehouders het slachtoffer worden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden