Benoeming voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ede.nieuws.nl

Mirjam van ’t Veld is per 1 oktober 2017 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.

Mirjam van ’t Veld (47) is momenteel burgemeester van de gemeente Amstelveen. Zij begon haar loopbaan als verpleegkundige. Binnen het openbaar bestuur ontwikkelde zij zich van raadslid, fractievoorzitter en wethouder bij de gemeente Amersfoort tot burgemeester van de gemeente Maarssen/Stichtse Vecht en sinds 2014 van Amstelveen. Ook droeg zij bestuurlijk bij aan het opzetten van een zorginnovatienetwerk in de regio Utrecht en houdt zij toezicht op het civiel-militaire zorgsysteem voor hulpverlening aan veteranen.

 Benoeming

Met deze benoeming heeft de raad van toezicht gekozen voor een bestuurder met uitstekende bestuurlijke kwaliteiten, ervaring in politiek-bestuurlijke context en een brede ervaring met verandermanagement. Haar kerncompetenties en persoonskenmerken waren doorslaggevend in het sollicitatietraject. Mirjam van ’t Veld reageert verheugd op haar benoeming: ‘Mijn drijfveer was en is: wat kan ik betekenen voor de ander? En of het nu inwoners, medewerkers of patiënten betreft, mensen staan voor mij centraal. Ik kom oorspronkelijk uit de zorg en keer weer terug. Ziekenhuis Gelderse Vallei is een modern ziekenhuis waar de patiënt, en niet de systemen, centraal staat. De patiënt krijgt hier handvatten om zelf te bouwen aan een gezonde leefstijl met aandacht voor voeding en bewegen. Ik kijk er naar uit om samen met de organisatie verder te bouwen aan een toekomstgericht ziekenhuis.’

 

Kennismaking

Totdat Mirjam van ’t Veld in dienst treedt, blijft de interim voorzitter raad van bestuur Wander Blaauw in functie. Vanaf oktober zal een kennismakingsronde in het ziekenhuis en daarbuiten worden georganiseerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen