Ruim 100 nieuwe leerkrachten voor het basisonderwijs gediplomeerd

Cornelie's Fotostudio Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Dinsdagavond 4 juli 2017 ontving een nieuwe lichting van 106 leerkrachten hun Bachelor diploma Leraar Basisonderwijs in de Oude Kerk van Ede. CHE-directeur Emile van Velsen sprak hen toe.

Na de toespraak hadden de studenten de mogelijkheid om de leraren-eed uit te spreken. Vervolgens voegden ze hier nog een persoonlijke zin aan toe. Studenten kunnen zich met de eed vanuit hun hart te committeren aan een belofte van professionaliteit en integriteit.

Van Velsen: “Aan de stralende gezichten en het persoonlijk afleggen van de leraren-eed zien we hoeveel passie jullie hebben voor het vak in het belang van kinderen. Ga en maak het waar. Als nieuwe leerkracht ben je net zo belangrijk als een minister. Je helpt kinderen te vormen om in vrijheid om te gaan met alle uitdagingen in de samenleving. En leerkracht zijn dat doe je net als het studeren niet alleen. Er staat een team om je heen. En ook de CHE is er nog voor je. In het nieuwe traject Start-bekwaam naar vakbekwaam kun je gebruik maken van de supervisie en coaching om je ook in deze fase op weg te helpen.”

De diplomering werd afgesloten met een feestelijke receptie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden