Dagactiviteitencentrum In Goede Aarde bestaat 10 jaar

Foto: Ede.nieuws.nl

Dagactiviteitencentrum In Goede Aarde vierde afgelopen weekend haar 10-jarige jubileum met een opentuin en een streekmarkt op zaterdag.

In 2007 startte Hennie van Weerdenburg-Fluit en haar dochter Petra Janssen- van Weerdenburg het dagactiviteitencentrum voor jongeren met een verstandelijke beperking. Daarbij wilden ze de deelnemers een plek bieden waar ze in een ongedwongen sfeer zichzelf konden zijn.

Nu 10 jaar later slagen ze er nog steeds in die sfeer te bieden, dit met behoud van kleinschaligheid. De locatie geeft de gelegenheid voor een grote bloemen- en groentetuin. Uiteraard wordt hierin gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen. Voor de deelnemers een mooie gelegenheid om lekker buiten bezig te zijn. Met behulp van een aantal medewerkers en een groot aantal vrijwilligers en stagiaires zijn door de jaren heen een aantal zaken gerealiseerd. In Goede Aarde staat inmiddels ook bekend om haar heerlijke streekproducten. Met de deelnemers worden chutneys, jammetjes, cakejes en vlierbloesemsiroop gemaakt, die gretig aftrek vinden. In de nieuwe keuken kunnen deze optimaal verwerkt worden. In Goede Aarde is aangesloten bij de zorgboerenvereniging ‘Bezig”.

Begin van het jaar werd het kwaliteitskeurmerk “kwaliteit laat je zien “voor zorgboerderijen ontvangen. Een grote groep belangstellenden had zich zaterdagmorgen verzameld om getuige te zijn van onthulling van bijbehorende schildje met logo door wethouder Willemien Vreugdenhil. Dit deed ze samen met Thomas en onder toezicht van Amy, Kate en Scot, de kleinkinderen van Hennie en dochters en zoon van Petra. In een korte toespraak verwees mevrouw Vreugdenhil naar het enthousiasme van Hennie en Petra met betrekking tot hun deelnemers waarvan er een aantal al vanaf het begin bij hun komen. Daarnaast vervullen ze ook een sociale functie in de buurt. Zo zijn ze onder meer betrokken bij de Doesburgermolenmarkt, het oogstfeest, het klompen pad, kerstmarkt, wildplukwandeling en midwinterhoornblazen.

Daarna kon iedereen onder het genot van een kopje koffie en een hapje napraten. Na het overhandigen van de cadeau’s door ouders en medewerkers ging de aandacht naar de kraampjes op de streekmarkt. Ondanks dat de weersgoden niet goed gezind waren, was het erg gezellig. Ook zondagmiddag kwam menigeen nog even een kijkje in de tuin nemen. Gemengd koor Tarantella zong een aantal prachtige liederen.

Arie van Hensbergen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden