3x zwarte band judo bij “Sportschool Venendaal”.

Sportschool Venendaal
Foto: Ede.nieuws.nl

Het was zaterdag druk in de sporthal van Wijk bij Duurstede. De Judo Bond hield haar Dan-examens, of te wel examen voor de zwarte band en hoger voor o.a. Judo.

Van “Sportschool Venendaal” waren er ook 3 judoka’s.

Vincent Ribbens, Naut de Bruin en Jaap Dechering gingen voor de eerste keer op voor hun zwarte band (= 1e Dan). Ook Judo-leraar Cent Scherpenisse en Bijan Vazifehshenas waren aanwezig.

Voor de zwarte band moeten 3 onderdelen gedemonstreerd worden. Te beginnen met 3 series Nage no Kata, een voor geschreven serie staande technieken die zeer precies uitgevoerd moeten worden. Vervolgens demonstreren de judoka’s een (staande)werkstuk met allemaal verschillende worpen (offerworpen – armworpen – beenworpen etc) en tot slot een (grond)werkstuk met allemaal controletechnieken (Houdgrepen – verwurgingen en armklemmen).

De judoka’s van “Sportschool Venendaal”; Vincent Ribbens, Naut de Bruin en Jaap Dechering deden het uitstekend en mochten de wel verdiende zwarte band in ontvangst nemen.

Deze week worden de examens van de Judoka’s, Karateka’s, Aikidoka’s, Fighting jitsuka’s en Jiu jitsuka’s van “Sportschool Venendaal” gehouden.

Voor meer informatie bel 0318 637537/595007 of www.Sportschool-Venendaal.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden