Zeldzame Gladde slangen in Ede..!

Foto: Ede.nieuws.nl

Veel mensen zullen de zeldzame gladde slang nog nooit gezien hebben. In heel Nederland leven na schatting zo’n 250-300 volwassen exemplaren van dit reptiel.

Ieder jaar lukt het Michael de Vries wel een keer om er minimaal één tegen het lijf te lopen. De dieren kunnen wel bijten maar zijn niet giftig. Volwassen dieren kunnen zo’n 70 cm lang worden.

Vrijdag 16 juni, terwijl Michael op zoek was naar zangvogels, stuitte hij ineens op dit, mogelijk, zwangere vrouwtje. En hoeveel geluk kan je als natuurliefhebber hebben? Michael trof de volgende ochtend op een andere plek een twee volwassen slang aan!

Heeft u een waarneming met deze soort weleens meegemaakt. Dan is Michael erg benieuwd waar dat was en of u een foto van het dier heeft. Gladde slangen hebben namelijk een “handtekening” in de vorm van de tekening in de nek waardoor individuen kunnen worden onderscheiden.

Dus heeft u een waarneming met/zonder foto dan kunt u dit mailen naar: [email protected] Michael probeert een overzichtskaart te maken waarbij met het beheer van de heide rekening kan worden gehouden met de verschillende plekken waar de gladde slang gezien wordt.

Michael de Vries

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden