Top dag voor Rick Den Hartog uit Ede leidt tot leiding in het klassement karts in Eefde

Rick Den Hartog met de 1e prijs.
Foto: Ede.nieuws.nl

Een dag waarop alles op zijn plaats viel, eindelijk. Na de pech tijdens de eerste races van de Outdoor Sprint Cup, kon ik nu mijn kunstje laten zien in het warme Eefde.

Tijdens de vrije training reed ik een tijd die twee tienden van een seconde sneller was dan de rest van het veld, een goed uitgangspunt. In de eerste race mocht ik vanaf de eerste plaats starten, kijkend naar mijn laatste raceresultaten in Eefde (alle races die ik daar heb gereden gewonnen), wist ik dat ik deze eerste race in ieder geval moest winnen.

Na de start kon ik meteen een gaatje trekken naar de rest van het veld, waarna ik de race gemakkelijk binnen kon slepen om maximale punten te pakken. Dit was een mooie race, maar de mooiste resultaten komen nog.

Tijdens de tweede race moest ik namelijk vanaf een vijftiende (laatste) plaats starten, waarin ik een goede start had en meteen een aantal posities kon pakken. Gedurende de eerste rondes kon ik mijn weg door het veld goed vervolgen, waarna ik, rijdend op een vierde plaats, even achter Sverre Zielman terecht kwam.

Hij verdedigde, maar ik wilde geen genoegen nemen met een vierde plaats, ook niet omdat ik merkte zelfs sneller te zijn dan de nummers 1 en 2. Uiteindelijk lukte het mij om Sverre te passeren, maar helaas was er inmiddels een gat van 5 secondes naar de kopgroep, waardoor ik als derde over de streep kwam achter Matthijs Hofman en Robbin van den Brink.

Van 15 naar 3, geen slechte prestatie en hiermee had ik al een redelijke voorsprong in de tussenstand opgebouwd. Tijdens de laatste race moest ik als 10e vertrekken. Bij de start kwam ik in wat gedrang terecht en kwam Edgar Wurster mij voorbij met een super start. Na het gedrang kon ik echter een paar plaatsen winnen en op een derde plaats terecht kwam.

Ik wist het; winst is nog mogelijk! Het kostte me een aantal rondjes om het gat met de nummers 1 en 2, Sverre Zielman en Igor Corbeau te dichten. Hierna gingen zij met elkaar vechten om de beste plaats, waarbij ik de lachende derde was en er met de eerste plaats vandoor ging. De laatste rondes moest ik nog even verdedigen op Sverre, waardoor het gat tussen ons nog maar 0,1 seconde op de finishlijn was, maar wel in het voordeel van mij!

Van 10 naar 1, een super resultaat en iedereen was het er mee eens dat ik vandaag een klasse apart was. Met een 1e, 3e en 1e plaats had ik verre weg de meeste punten voor de dagwinst, waardoor ik ook de leiding in het klassement over neem! Een top dag!

Rick Den Hartog uit Ede. Gefeliciteerd!! Redactie Ede.nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden