Wim Koops plaatst ‘Levensboom’ in Beeldenroute Grebbelinie

Arjenne Niessink
Foto: Ede.nieuws.nl

Kunstenaar Wim Koops uit Ede plaatste zijn kunstwerk, na een jaar voorbereiding, in het Grebbelinie Landschap voor de 14Karaats Beeldenroute ‘De Grebbelinie. Een project waarbij kunstenaars zich hebben laten inspireren door de natuur en de historie van de omgeving.

Zaterdag dertien mei is dit bijzondere project om elf uur geopend op het ‘Fort aan de Buursteeg’ op het grensgebied van Ede en Renswoude. De Bennekomse Ellen Bouter van Stichting 14Karaats benadrukte namens de organisatie dat de route kunst aanbiedt in de breedste zin van het woord, met niet alleen beeldende kunst, maar ook po√ęzie, geluidskunst en locatietheater.

Bert Rietberg van de Stichting Grebbelinie en Corien Koreman van Staatsbosbeheer benadrukten specifiek aspecten van het Grebbelinie landschap, de natuur en de bijzondere relatie tussen kunst en natuur in deze route.

Burgemeester van Renswoude, mevrouw Doornenbal-van der Vlist opende de Beeldenroute en deed geen moeite haar trots op het project te verhullen, met de mooie woorden: “Zo doen wij dat in Renswou.”

Een openingsmonument werd verzorgd door alle kunstenaars gezamenlijk. Zij imiteerden live een beroemde foto uit de Tweede Wereldoorlog, namelijk het plaatsen van de vlag op Iwo Jima.

Hierna was er ook nog de gelegenheid om de Making-of film van het project te bekijken. Hierin vertellen de kunstenaars wat hen bezield heeft om deze werken te maken. De Making-of expositie is doordeweeks van 09.00-17.00 uur te zien bij MOMO theaterwerkplaats in Ederveen.

De Beeldenroute is dagelijks te bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang t/m 1 oktober. De routefolder is verkrijgbaar bij 3 startplaatsen van de route in Renswoude: Fort aan de Buursteeg, Camping ‘De Grebbelinie’ en restaurant ‘De Dennen’. Maar ook in Ede bij VVV/Cultuurfabriek, Boekhandel Van Kooten, Primera Van Walsem en Kantoor- en Boekhandel Beurskens.

Meer informatie: www.14karaats.nl

Derk Postma en Jacqueline Vredenbregt
Foto: Arjenne Niessink

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden