Loco-burgemeester Johan Weijland reikt gemeentelijke onderscheiding uit

Gemeente Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Mevrouw J.M. Bakker-Wijnbergen, heeft op zaterdag 13 mei de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Loco-burgemeester Weijland reikte tijdens de opening van het nieuwe clubhuis van de Mixed Hockey Club Ede de medaille en de daarbij behorende oorkonde uit.

 Het gemeentebestuur van Ede heeft mevrouw Bakker-Wijnbergen deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid voor de wijze waarop zij zich heeft ingezet voor de Mixed Hockey Club Ede, hetgeen ten gunste komt van de Edese samenleving.

 Anneke Bakker is een van de oprichters van de Mixed Hockey Club Ede en op haar initiatief is in 1983 de hockeyschool opgericht, destijds een noviteit. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van hockey in Ede, want door te investeren in de jeugd is het al jaren mogelijk om met verschillende teams van Mixed Hockey Club Ede op landelijk niveau mee te draaien.

Meer dan 50 jaar heeft Anneke Bakker zich op bijzondere wijze ingezet voor Mixed Hockey Club Ede. Nog steeds is ze bij de vereniging betrokken en zorgt ze ervoor dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de jeugdinstroom. Mede door haar inzet is de vereniging uitgegroeid tot een club met 800 leden, een semiprofessionele staf en een fantastisch nieuw clubhuis.

Gemeentelijke onderscheidingen

De verordening Gemeentelijke Onderscheidingen Ede geeft het college van burgemeester en wethouders van Ede de mogelijkheid de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede toe te kennen. Dat gebeurt dan als blijk van grote waardering en erkentelijkheid aan ingezetenen en ook aan niet-ingezetenen van de gemeente Ede.

 

Personen die in vrijwillig verband bijzondere verdiensten hebben gehad voor de Edese gemeenschap of op enig terrein van het maatschappelijk leven blijk hebben gegeven van bijzondere burgerzin of een belangrijke prestatie hebben verricht op cultureel, sportief of enig ander gebied komen in aanmerking voor de medaille.

 

Het college van burgemeester en wethouders beslist over de toekenning van deze gemeentelijke onderscheiding op voordracht van de burgemeester, nadat de commissie van advies gemeentelijke onderscheidingen is gehoord.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden